СБОГОМ! От руините на ГЕРБ се ражда нова партия без Бойко Борисов

2 7 197

Нова партия ще изникне от руините на разпадащата се и затъваща в битки за власт мафиотска структура ГЕРБ, научи Narod.bg. Политическата формация обаче няма да привлече Бойко Борисов, който носи само негативи заради милиардната корупция, в която е затънал бившият премиер от СИК.

Събитията от края на миналата и началото на тази година сочат, че в момента влиятелни хора от средите на американските републиканци са се заели с проекта и са направили няколко совалки в София.

Крайната цел е да изградят нова силна дясна партия на мястото на ГЕРБ, но условието е това да стане категорично без Бойко Борисов и най-приближените му.

Американците усилено търсят нови лица от типа на Кирил Петков. Те вече са разговаряли със знакови лица от партията, управлявала най-дълго в годините след 10 ноември. Борисов обаче е старо куче и надушил накъде отиват работите, довериха източници на вестник „Галерия“.

Напоследък лидерът на ГЕРБ бил неузнаваем. Той идвал пръв преди чистачките в партийната централа до НДК, работел по нощите в Банкя и почти не спял.

Бившият премиер се тормозил не само от възможността да загуби партията си, но и от разпадащите се структури по места. За никого не е тайна, че целия организации са абдикирали след напускането на властта. В ключови градове пък конфликтите са сериозни.

Емблематично  е разцеплението на ГЕРБ в Пловдив, където лагерите на кмета Здравко Димитров -Зико Иван Тотев са в жестока война. Хората на Тотев и Дани Каназирева в местния парламент също редовно гласуват против проектите на Зико.

„Чудо е! Стига се дотам, че общинарите от БСП и „Демократична България“ гласуват за групата на кмета, за да преборят силното лоби на Тотев и Каназирева“,  довери влиятелен социалист от града на тепетата.

Борисов отдавна абдикира от пловдивската драма в ГЕРБ, но сега е сериозно притеснен, че ще загуби града. Първо Слави, после хората на Кирил Петков биха партията му в Пловдив. Не се вижда и сериозна фигура в ГЕРБ, която може да обедини гласовете на кметския вот. Така че нищо чудно една коалиция между „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да спечели изборите за местна власт.

Реклама

Борисов се бил изпокарал жестоко и с кмета на Бургас Димитър Николов. Покрай президентските избори лидерът на ГЕРБ заминал спешност за морето, след като му докладвали, че едно от лицата на партията си гледа личния рахат, а не участва в кампанията на професор Атанас Герджиков.

Бойко запалил колата и пристигнал лично в Бургас, за да дърпа ушите на Николов, един от „най-успешните кметове” на ГЕРБ поне в усвояването на стотици милиони.

Тресат се  и структурите във Враца и Стара Загора, според които кметовете Калин Каменов и Живко Тодоров са хвърлени на кучетата от свой. Комисията на Цацаров проверява сделки за тролейбуси и автобуси в двата града, където ГЕРБ печелеше местните избори с лекота. Става въпрос за поръчки за над 30 милиона лева във Враца и над 60 милиона под Аязмото.

Има сигнал, че доставените возила не са полски, както пише в документите, а беларуски- съответно не отговарят на стандарта на Европейския съюз. 

Цацаров минава за близък до бившата власт и от обкръжението на двамата кметове тълкуват това като знак, че Калин и Живко са жертвани срещу него. „По цял ден коли на ГДБОП и КПКОНПИ са пред общината. Кметът как да работи нормално“, възмутиха се гербери от Враца.

Наглата демонстрация на близост с ДПС на Даниел Панов, кметът на Велико Търново, пък вбеси редовите гербери. За последните избори Даниел Панов се снима усмихнат с най-знаковият депутат на ДПС на една маса.

Кметът кара трети мандат и в момента е председател на Сдружението на общините. Панов минава за особено близък с бившия депутат от ДПС Камен Костадинов, за когото се говори, че има сериозен бизнес в региона. Затова не е чудно, че кметът влезе в изпълкома на БФС, което допълнителновбеси съпартийците му.

Близост с Пеевски демонстрира още един кмет – на Свищов Генчо Генчев, но той официално е независим, макар и подкрепен от ГЕРБ. 

Същото важи за впиянчения кмет на Пазарджик Тодор Попов, който много пъти показваше и признателността си към Борисов с целуване на ръка като в мафиотски филм. Попов обаче беше хванат да шофира кьоркютук. Според запознати акцията не е била случайна. Той се е връщал точно отсреща с ДПС и заговорници в курорта Цигов чарк и явно е бил следен и предупреден, за което Narod.bg писа пръв.

Същото  важи и за съдбата на партия ГЕРБ. Тя очевидно е вързана тясно с местните избори. Ако Борисов загуби споменатите ключови градове, то може да се твърди със сигурност, че най-дълго управлявалата партия след социализма, ще последва съдбата на НДСВ.

2 Коментара
  1. Гого казва

    Разпад

    АхахаххахХ

    Ахахахах

  2. йхгкйгх казва

    Ще направите грешка , ако унищожите цялата партия и целите структори в страната, заради 2-3 прегрешили човека, това е грешка! Партията трябва да се съхрани такава, каквато е! Дори да управлява, ако спечели изборите или поне да участва в управлението.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.