ЛОШО: Европейският съд вече знае, че Иван Гешев и Сотир Цацаров подслушват и складират компромати

0 5 722

Европейският съд по правата на човека вече е наясно, че в България Сотир Цацаров и Иван Гешев подслушват безконтролно и складират компромати за изнудване, предаде репортер на Narod.bg.

Това беше стратегическо дело от обществен интерес, целта е една широко мащабна промяна, която цели преди всичко промяна в законодателство, в практики, така че в представите ни да се доближим до понятието „правова държава”.

От тази гледна точка освен този системен проблем с културата на злоупотреба със СРС-та, той поставя на фокуса на общественото внимание и дейността на

Реклама

Спецсъдилищата, както и дейността на Сотир Цацаров и забележителния принос на ръководството на прокуратурата, в лицето на Иван Гешев, което дело стана формален повод и основание да бъдат подслушвани стотици участници в протестите. Това коментира адв. Михаил Екимджиев в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич” по Евроком.

Известният адвокат Михаил Екимджиев заедно с колегата си Александър Кашъмов доказа пред Европейския съд по правата на човека, че в България подслушването и складирането на компромати е „инструмент за привилигировани“, а защитени няма.

„Дори без решение на Европейския съд, тези решения трябва отдавна да са взети. Дори и да няма изпълнение на решенията, ние ще продължаваме както досега.

През 2017г. спечелихме първото дело за използване на СРС-та, бяха приети закони като слънце, но зад тях действаше една ретроградна посттоталитарна практика, която ги лиши от съдържание“, каза още юристът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.