КПКОНПИ сгащи и кмета на ГЕРБ в Луковит! Антимафиотите вадят кражби на Иван Грънчаров от пътища, саниране, къщи за гости и земеделски земи

1 3 971

Служители на КПКОНПИ от дирекцията за борба с корупцията нахлуха спипаха още един кмет от ГЕРБ! На прицел от днес е община Луковит по постъпила информация за неправомерни действия от лица, заемащи висши публични длъжности, съобщават от институцията, ръководена от Сотир Цацаров. Според източници на Narod.bg обект на проверка е кметът от ГЕРБ Иван Грънчаров.

Изискват се документи и се снемат обяснения от длъжностни лица в общинската администрация.

Реклама

Проверяват се обществени поръчки с възложител Община Луковит за ремонт и рехабилитация на пътната мрежа в периода 2020 – 2021 г. на обща стойност над 9 млн. лв. Предмет на проверка са данни за свързаност на фирмите, спечелили обществените поръчки, с лице, заемащо висша публична длъжност в общината.

Проверява се също строителство и фиктивно функциониране на къща за гости в с. Дъбен, чието изграждане е финансирано с европейски средства от Държавен фонд „Земеделие“. Проверка е била извършвана в предходни периоди от страна на ДФЗ. Понастоящем се изискват документи, по данни за това, че дружества, участвали в изграждането на къщата, са спечелили обществени поръчки с възложител Община Луковит.

Проверява се и санирането на жилищни сгради на територията на града, както и санирането на Спортна зала в гр. Луковит със средства по Националната програма за енергийна ефективност. Според постъпилата информация, изпълнителят на санирането има свързаност с роднини на лице, заемащо висша публична длъжност.

Обект на проверката са и продажби на земеделски земи от общинския поземлен фонд, извършени на занижени цени, а купувачите са свързани с лице, заемащо висша публична длъжност. Резултатите от проверката ще бъдат допълнително съобщени.

1 Коментар
  1. ADS казва

    Партията ГЕРБ трябва да продължи да съществува и дори да управлява, хората от ГЕРБ не са виновни за изпълненията на Бойко, който управляваше еднолично и вземаше решения еднолично или по-точно двамата с Цецо решаваха!
    Партията трябва да се запази, такава, каквато е, само отделни хора или престъпници, да се отстранят! Партията ГЕРБ е добра.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.