СЪЗАКЛЯТИЕ: Общ фронт бута Корнелия от БСП-трона, вижте кои са заговорниците (РАЗКРИТИЯ)

1 2 744

Всяка революция тръгва от кръчма. Среща в елитен пловдивски ресторант е дала старта на войната срещу Корнелия Нинова в БПС, научи в. „Галерия“ . Миналата седмица Кирил Добрев, който беше изключен от столетницата, поканил няколко ключови фигури от партията и бизнеса на тайна спявка, научи Narod.bg.

На масата, естествено, бил Георги Гергов, неформален лидер на БСП в Пловдив, Дидо Лечев, брат на знаковата червена опозиционерка Весела Лечева, няколко емблематични имена от бизнеса, както и влиятелен пловдивски общинар от друга партия.

Добрев и сподвижниците му обсъдили подробен план за контранастъпение, чрез което да вземат властта в БСП от ръцете на Нинова. Съзаклятниците пресмятали гласове при евентуални вътрешни избори, както и план за действие. Естествено, местни червени активисти бързо разбрали за заговора и докладвали на лидера на социалистите и вицепремиер, пише Галерия.

Но и хората на Кирил Добрев не се крият особено. Какви бомби са приготвили, вероятно ще разберем на конгреса на 22 януари. Георги Гергов е най-върлият съперник на Нинова в редиците на социалистите. Той бе първият от опозиционерите, който бе изключен от БСП. Не е тайна ,че Гергов е сред хората, които най-много искаха да бъде създадена т.нар. „голяма коалиция“ между ГЕРБ и БСП.

Реклама

Гергов никога не е криел добрите си отношения с Борисов и желанието си да вкара БСП в управлението именно чрез съглашателство с бившите управляващи. Заради различията си Нинова и Гергов влязоха в открита война, завършила с победа на лидера и елиминирането на пловдивския милионер.

В заверата срещу днешния икономически вицепремиер влиза и братът на Весела Лечева – Даниел. Той официално никога не се е занимавал с политика, за разлика от сестра си, о сега очевидно ще има сериозна роля в битката срещу Нинова. Конфликтът между двете тръгна от Велико Търново, където фамилията Лечеви има много силни позиции в местната структура на БСП.

На последните избори се стигна до абсурда, социалистите от Старата столица да обявят, че няма да участват в тях по никакъв начин. Причината бе, че Нинова лично наложи друг водач на листата вместо Лечева. Даниел Лечев пък е сред най-сериозните играчи в хазартния бизнес у нас в последните години. Според различни източници, през 2020 година той станал собственик на казиното в хотел „Радисън“, което бе перлата в хазартната империя на Васил Божков.

Братът на Лечева е наследник на хазартния и хотелиерски бизнес на Манол Велев и през годините името му няколко пъти бе замесвано в скандали.

Съпругът на Весела Лечева бе прострелян пред офиса си на 18 юли 2007 година и вече почти 13 години той се намира в будна кома, а Весела Лечева живее с друг мъж – бившия шеф на НОИ Сотир Ушев.

1 Коментар
  1. Гражданин казва

    Боже, каква опозиция – бизнесмени от хазарта, добревци и компания! Къде сте тръгнали, бе лальовци!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.