ИЗВЪНРЕДНО: МВР вика Владислав Горанов за кюлчетата и пачките в чекмеджето на Бойко

5 4 466

Бившият финансов министър Владислав Горанов е призован за разпит днес в националната полиция, за да даде сведения по проверката, която МВР прави по скандала със снимките с кюлчета и пачки в чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов. Това научи „Сега“ от свои източници.

МВР проверява сигнала на гражданско сдружение БОЕЦ. От БОЕЦ обясняват, че в сигнала си правят логическа връзка между тези снимки и изнесената през 2020 г. от Васил Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лв. рекет на Бойко Борисов, на финансовия му министър Владислав Горанов и на шефа на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

Рекетът бил, за да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси. Прокуратурата обяви, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, но не стана ясно какво ги е питала и те какво са отговорили.

Миналата седмица на разпит в МВР беше и бившият премиер Бойко Борисов. След това се разбра, че той е обявил пред разследващите, че не знае кой е снимал в спалнята му в „Бояна“.

Реклама

В прословутото писмо, с което главният прокурор Иван Гешев се оплаква на Европа и САЩ от властите в България, паралелните проверки, които МВР прави по разследвания на прокуратурата са дадени като пример за нарушение на закона.

Софийската градска прокуратура образува разследване по скандала със снимките на кюлчета и пачки, изтекли през лятото на 2020 г., но в края на 2020 г. го спря с мотива, че не може да установи нито кой е правил снимките, нито дали парите и златото са истински. Едва наскоро се разбра, че сега прокуратурата е опитва да установи парите и кюлчетата по серийните им номера.

И ОЩЕ ЕДВА ПРОВЕРКА

Владислав Горанов неотдавна бе разпитан и по скандала с джипа, обявен за издирване, с който той се опита да излезе в Сърбия през декември.

В МВР тече и дисциплинарна проверка срещу граничарите, позволили на Горанов да обърне колата и да се върне във вътрешността на страната, вместо да задържат колата. Все още не са обявени резултатите от тези проверки.

5 Коментара
 1. Вико казва

  Да ги арестува и да търкат нарпвете 1 година

  .. батем размислят .

  Както правеха те

 2. Вико казва

  Наровете

 3. QZP казва

  Извънредно: Нищо няма да се случи, докато няма новина – Извънредно: Каскета подаде оставка, или каскета е отстранен. Всичко останало е ала – бала или както казва простакана републиката пунта мара.

 4. Oтрепки казва

  Горанов е един от най крадливите гербави министри. Не че другите Борисови министри-отрепки, са стока, но този е най крадлив.

 5. майната казва

  То хубаво го викат , но на нас ни писна да се викат ! Искаме резултати ! Искаме бързо правосъдие ! После да се жалват, както е за другите !!??

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.