Само в Narod.bg: Корнелия разреши на Спас Русев да щави абонатите! Причината? „Виваком” излъчва безплатно партийната БСТВ

1 2 570

Корнелия Нинова отново падна в капана на своите скрити обвързаности. Източник на Narod.bg разкри ексклузивно, че вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер „в оставка” на БСП реално е дала карт бланш на пернишкия мултимилионер Спас Русев да вдигне цените на абонатите на „Виваком“ извън определените по договор.

Причината се оказа повече от прозаична – сателит на мобилния оператор излъчва сигнала на партийната телевизия БСТВ… безплатно.

Това обяснява защо преди дни Корнелия се изцепи, че два от мобилните оператора – А1 и „Теленор“, не могат да вдигнат и със стотинка цените от февруари.

През декември 2020-а всички телекоми обявиха, че трябва да повишат цените с оправданието, че инфлацията изяждала проценти от печалбата им.

Сега, обаче, вицепремиерката Нинова забрани само на конкурентите на Спас Русев да повишат таксите. Причината – А1 и „Теленор” били опитали да увеличат таксите за две години, със задна дата – за 2021 г. и 2020 г. , но нямат право, защото в договорите, които са подписали с потребителите.

Реклама

„В тях пише, че имат право само един път за една година да вдигат таксите”, обясни странното си решение Корнелия Нинова пред журналисти.

Министър на икономиката и индустрията поясни, че „Виваком“ не подлежи на тази заповед, тъй като не е поискала увеличение за 2021 г. и за 2020 г., а само за 2021 г. , а това го има в договорите на клиентите.

Тарторката на БСП и задкулисна приятелка на Бойко и Доган, обаче, пропусна да уточни, че именно операторът „Виваком”, който богопомаза с увеличение на цените, разпространява сигнала на партийната кабеларка през совй сателит.

Преди дни ощипаните А1 и „Теленор“ са обжалвали заповедта, с която ведомството и Комисията за защита на потребителите обявиха действията им за нелоялна търговска практика.

Докато не излезе съдебното решение, те не могат да увеличат цените на мобилните телефони с една стотинка, закани се Корнелия.

Социалисти пък коментират, че по „чиста случайност” актуалната половинка на Георги Свиленски, бивш съпруг на първата дама Деси Радева, е мениджър в компанията на Спас Русев.

1 Коментар
  1. майната казва

    Игрите започват с авантаж за Кури !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.