СКАНДАЛ! Корнелия направи бивш наркоман с криминално досие зам.-министър на земеделието

1 3 466

Корнелия Нинова продължава да върши мръсотии на гърба на новата формация „Продължаваме промяната”, която използва за ракета-носител, за да стане вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, научи Narod.bg.

Едно от последните й назначения е на бивш наркоман с криминални регистрации, но от заможно семейство, за зам.-министър на земеделието.

Младото лъвче на Корнелия Стефан Бурджев се оказа с доста спорно минало

„Боже мили, докъде се докарахме! Стогодишна партия сме, а нямаме специалисти да поемат земеделското министерство. Явно за Корнелия Нинова е важно да си пробута протежетата на сладки постове, а не добруването на България. Така се докарахме да опрем до „експертизата” на бивш наркоман, които на всичкото отгоре си няма и идея от темата”, коментира пред „Уикенд” скандализиран депутат от БСП.

Повод за тежките му думи е другарят Стефан Бурджев, назначен от премиера за заместник-министър на земеделието.

Съгласно коалиционното споразумение, министерството се пада на БСП, като партията има право да назначи по свое усмотрение всички ключови кадри там.

В случая заслуга за издигането на Бурджев има лично Корнелия Нинова, която от няколко години бута кариерата на приятно изглеждащият млад мъж и милионерски наследник от Плевен.

Благодарение на крепката си дружба с влиятелни фигури в БСП, Стефчо се промъква в парламента през 2017 г., макар според социалисти по това време да няма и грам трудов стаж. Наскоро Нинова го издигна и за секретар на изпълнителното бюро на левицата.

На последните парламентарни избори Бурджев не успя да се докопа до парламента, изместен от следващият в листата Илиян Йончев, който обра преференциите на плевенските социалисти.

Анти вота на партийния актив не спря устрема на Стефчо към държавните постове. По време на коалиционните преговори Корнелия Нинова пробва да го пробута като министър на земеделието.

Партийни кадри коментират, че освен Нинова, Бурджев си е намерил и меко казано странен лобист. В ролята на негов застъпник сред отговорните фактори се изявявал бившият депутат от ГЕРБ Пламен Тачев.

Кандидатурата на Стефан Бурджев за министър среща мощен отпор сред останалите от ръководството на „Позитано” 20. Повечето от партийните босове описват Бурджев като арогантен и празноглав младеж, известен със страстта си към лъскавите джипове и маркови дрехи.

В крайна сметка, надделя друго червено лоби и за министър бе изстрелян друг безценен кадър – бившият управител на офиса на СИК в Шумен Иван Иванов. Както можем да се досетим, и Иванов няма особен опит в земеделието, но пък е верен на лидерката Нинова.

Реклама

Така Бурджев трябваше да се задоволи със зам.-министерският пост. За да се избегнат излишни скандали и медийно внимание, плевенчанинът бе назначен на поста навръх Коледа, а повечето от ръководителите на партията разбраха едва впоследствие.

„Стефчо ще е идеален за поста, ако и ние като Северна Македония легализираме отглеждането на марихуана. В употребата на тази суровина подозирам, че той има безценен опит, като експерт от най-висок клас”, допълва иронично и друг виден фактор в БСП. 

Повод за тежките им дума са смущаващи факти в биографията на Бурджев. Оказва се, че новият зам.-министър в миналото е бил в наркокомуна заради невъзможността да преодолее своята зависимост към упойващите вещества.

Плевенски социалисти подозират, че престоят в комуната не е успял да му помогне напълно на Стефчо. С продължаващата зависимост към наркотици, партийните му другари си обясняват честите и резки промени в настроенията на Бурджев.

Освен опита с дрогата, бъдещият министър има и други тъмни петна в биографията си. Пред свои другари той обича да се хвали, че преди десетина година е разследван за палеж. Заради чистото му съдебно минало прокурорите не му повдигнали обвинение, а казусът минал като административно наказание с глоба.

Буйният социалист имал и други криминални регистрации в полицията, но всичко остава до там. В града обаче намекват, че трябва да е много благодарен на покойния си баща, който знаел как да вади сина си от скандалите и разправиите с полицията и прокуратурата.

Последният сблъсък на Бурджев с органите е броени дни преди парламентарните избори на 14 ноември. Повод е разследване за търговия с гласове.

То започва, след като кандидат от друга партия подава сигнал в прокуратурата, в които изрично е посочено името на Стефчо и данни за раздавани пари на ромски избиратели, разкриват запознати. До обвинение не се стига, но след преброяването на бюлетините Бурджев събира солиден брой преференции, в секции из плевенски села с ромски избиратели.

Мургавата подкрепа така и не му гарантира място в парламента, защото редовите социалисти масово гласуват с преференции за колегата му Илиян Йончев. Така Бурджев е изместен от второто място в листата.

За капак в партията упорито се говори как известен плевенски сутеньор се хвалел колко добре е дружал със Стефчо в Атина. Там, според социалисти, бъдещият министър прекарва една година от буйната си младост.

Наред с тъмното минало на Стефан Бурджев, негови партийни другари обясняват, че младежа няма и никакъв опит в земеделието. Любимецът на Корнелия Нинова е завършил техникум по облекло, а после публична администрация във Варненският свободен университет.

Логично, биографията му поместена в сайта на министерството е скромните три реда. Единственият си опит в земеделието Стефчо набира гледайки как майка му и доведеният му баща садят жито, коментират иронично социалисти.

Двамата родители на младежа са едни от най-големите земеделски производители в плевенско, а синът харчи на готово изкараните от тях милиони. Най-близката връзка на Бурджев със земеделието е ролята му на PR в семейната конеферма.

За капак, новоизлюпеният зам.-министър дори не знае английски, кълнат се негови другари. Така преговорите с чиновниците в Брюксел и отстояване на българската позиция са меко казано проблематични, недоволстват социалисти.

1 Коментар
  1. !!! казва

    Нещо май се споменаваше за промяна…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.