Само в Narod.bg: Мая Манолова е рецидивист – пак виси с пари на ЧЕЗ, ЕРП-то я гони за сметка от 460 лв.

0 3 559

Мая Манолова е сред най-проблемните клиенти на ЧЕЗ. Видната боркиня за справедливост е с последно предупреждение от енергоразпределителното дружество за неплатена сметка за ток в размер на 460 лева, разкри източник на Narod.bg от близкото обкръжение на устата блондинка.

Ако продължава да е нередовен платец за софийското си жилище, Манолова ще бъде дадена на съдия-изпълнител, обясни нашият информатор.

Оказа се, че за последните 12 месеца това е десето несъбрано от ЧЕЗ задължение на Мая Манолова. Обикновено екзалтираната протестърка карала момичета от екипа да ѝ плащат сметката, но не им давала пари. Съответно служителките ѝ се правели на ударени и оставяли Мая да се оправя сама, което, както се оказва, води до санкции от ЧЕЗ.

Проверката ни показа, че ЕРП-то е регламентирало казуси с длъжници като бившия омбудсман.

Реклама

В общите условия за ползване на електроенергия четем, че „..ако не заплатите дължимата от Вас сума в посочения срок, започва начисляване на лихва за забава в размер на законната лихва за всеки просрочен ден и снабдяването с електрическа енергия се преустановява по реда на Общите условия след изтичането на 10 (десет) дни от срока за плащане при битовите клиенти и 3 (три) дни при небитовите клиенти.

В случай, че снабдяването се преустанови и клиентът не е заплатил всички дължими суми за консумирана електрическа енергия, както и разходите за прекъсване и възстановяване на снабдяването, започва процедура по събиране на просроченото вземане по реда на действащото в България законодателство, т.е. издънката отива в ръцете на правосъдието.

Официалният съпруг на Мая – бившият военен министър Ангел Найденов, въобще не се занимавал с битовите сметки на апартамента ѝ в София, а поемал само задълженията на разкошната им вила в пернишкото с. Рударци, категоричен е информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.