Само в Narod.bg: Кметица от ГЕРБ вдигна половин декар палат със заплата 1260 лв., магьосница ли е Румяна Самоковарева или пощипва като Бойко? (СНИМКИ)

2 9 997

Кметицата от бандата ГЕРБ на пловдивското с. Крумово Румяна Самоковарева е или магьосница, или сръчна в пощипването на пачки като своя лидер Бойко Борисов, гласи нов сигнал до Narod.bg за престъпленията на гербопитеците.

Селската кметица със заплата 1260 лева е построила във времето след поставянето на поста истински палат от 400 кв. м застроена площ. Естественият въпрос е как е възможно това? Така стигаме до 2 отговора – магия или кражби наедро – типично по герберски?

„Погледнете само какво имение си построи кметицата на с. Крумово до гр. Пловдив след като стана кмет преди години, а онзи ден се оплаква в социалната мрежа пред хиляди последователи колко е малка е заплатата ѝ???

Чудим се как стават тези работи?! Висока ѝ била и сметката за отопление на 400-те квадрата дом?!

За всичко, както пише в поста си, бил виновен Кирил Петков. По-скоро е виновен, защото им спря кранчето да крадат най-вероятно!

НАГЛОСТ, НАГЛОСТ И ПАК ГЕРБЕРСКА НАГЛОСТ!

Изпращаме и снимков материал към писмото!”, гласи текстът на сигнала до Narod.bg.

Реклама

Дали все по-явно обръщащият палачинката Сотир Цацаров и подчинената му антикорупционна комисия КПКОНПИ няма да се поинтересуват откъде са парите за разкошния дом на Румяна Самоковарева?

Последно кметицата на Крумово, община Родопи, влезе в новините с друга далавера – нейна кръчма препречва свободния достъп на гражданите до тротоар в селото. За това сигнализираха през лятото на миналата година жители на селото пред „Факти”.

Те твърдят, че Самоковарева стопанисва кафене, чиито маси са разположени направо върху тротоара.

„Заведението, което е стопанисвано от кметицата, нарушава свободния достъп до тротоара на пешеходците пред заведението поради изнесени маси, столове, саксии и навес на него“, пишат читателите.

Заведението се намира на централната улица „Хан Крум“ срещу парк „Могилата“ и е до медицински център с предимно детски консултации.

„На майките с колички, а и на другите пациенти, които трябва да отидат до центъра, им се налага да се движат по пътното платно, за да заобикалят масите и клиентите на тротоара пред заведението. Това е изключително опасно, защото те трябва и да заобикалят паркираните пред заведението коли и да се движат по средата на пътното платно.

Самото място се намира и на остър завой, което допринася допълнително за риск“, категорични са жителите на село Крумово.

Разпоредена е и проверка, казват ни те. Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) на 22 юни 2021 година заповядва проверка на обект на кмета от ГЕРБ. Проверката трябва да бъде извършена от кмета на Община Родопи Пламен Михайлов.

Макар че в Търговския регистър не открихме търговски обект, свързан с Румяна Иванова Самоковарева, възниква въпросът – това кафене действително ли се стопанисва от кметицата на село Крумово и ако да, това не представлява ли нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация?

Според член 41 на въпросния закон „кметовете на кметства не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон, да бъдат контрольори, управители или прокуристи в търговски дружества, търговски пълномощници, търговски представители, търговски посредници, синдици, ликвидатори или да участват в надзорни, управителни и контролни органи на търговски дружества и кооперации за времето на мандата им“.

2 Коментара
  1. кочо-кондензатора казва

    изобщо ама изобщо не се е бузила на бойчето ,,ама никак ,смяна на цаци и тази е пътник ,що не си мълчиш бе …..тази ,що директно влизаш между шамарите ,никой няма ти пусне аванта ,гледай тарикатите как умно се покриха ,де го гърневски ,оня другия забягна в Унгария чак ,ами …стягай бухчата – път ти се пада

  2. Сашо Димитров казва

    Къщата е построена много преди да стане кметица ….а тя беше добъра бизнес дама и с уважение в селото …. затова и стана кметица ….
    Всеки е невинен да доказване на обратното ….не плюйте по нея само за това че е „гербаджийка“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.