Ало, ПП! Любовникът на Десислава Танева ваканцува в Шри Ланка с пачки от земеделието, кога ще изчегъртате Симеон Караколев?

2 8 208

Ако ще прави някаква промяна, кабинетът на Кирил Петков трябва да започне ударно чегъртане на крадците на ГЕРБ-ДПС, които продължават да са държавна ясла и да пълнят чекмеджета с нашите пари.

Narod.bg подава сигнал до компетентните органи за любовника на бившия земеделски министър Десислава Танева – Симеон Караколев, познат повече като „овчаря с виртуалното стадо” заради източването на Държавен фонд „Земеделие” с измислени овце, които фигурират само в компютъра му.

Симеон Караколев, зам.-министърът на земеделието Янко Иванов и Деан Тодоров (отляво надясно) си раздават награди, изобщо не става дума за прекъсване на далаверите

Кражбите и разпродажбите, обаче, гарантират 5-звезден живот на измисления овчар – в момента съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) Симеон Караколев, обвързан тясно с партия ГЕРБ и ДПС, заедно с шефа на козевъдите Деан Тодоров, са в Шри Ланка, където са посрещнали новата 2022-ра година.

Години наред всеки 31 декември Караколев, който топлеше спалнята на уж семейната Десислава Танева, посрещат във Виетнам, ЮАР или Тайланд.

Тази година, за разнообразие, двамата с Деан Тодоров са в Шри Лака, където си почиват и събират сили да „защитават интересите” на дребните овцевъди и козевъди, съобщи ексклузивно пред Narod.bg близък до виртуалния овчар източник.

Възмущавам се, че тия хора, които години наред бяха подлога на ГЕРБ и ДПС и заблуждаваха дребните животновъди, че ги защитават, сега и след промените продължават да живеят по същия разточителен начин както преди.

Причината е, че Караколев набързо сменил интимните си предпочитания и вече се въртял около вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Целта му била да се намърда и в нейната спалня, за да си гарантира имунитет срещу ппроверки на стадата му от НУЛА овце и кози, да които, обаче, продължава да папка субсидии, категоричен е информаторът на Narod.bg.

Факт е, че и двамата браншовици Караколев и Тодоров нямат никакви доходи извън схемите, които правят със субсидирането на техните асоциации.

Резултат от тези схеми са почивките на екзотични дестинации, закупуване на луксозни коли и имоти във Велико Търново, Русе и София и поддържане на висок стандарт без да има обяснение от къде е произхода на парите.

Симеон Караколев управлява ауди А8, което е закупил за 55 хил. лева. Кола, за която членовете на асоциацията могат само да си мечтаят в сънищата. Двамата баншовици управляват асоциациите от години, с безсрочен мандат, пожизнено.

При всички наши опити да поискаме в асоциацията мандат на съпредседателите сме получавали само заплахи и изключване от НОКА. Двамата тарикати едновременно са председатели на асоциации за селекция и същевременно са съпредседатели на НОКА.

Реклама

Изборните събрания се провеждат напълно формално, предварително се подготвят членовете за гласуване и при всички наши опити да сменим съпрецедателите и да има мандатност и ротация на председателите на НОКА срещаме отпор, заплахи и изнудване от Караколев и Тодоров.

За всички животновъди беше ясно, че ДФ „Земеделие“ разпъваше чадър над тяхната дейност и тормозеше обикновените животновъди с непрестанни проверки с една единствена цел да ни уплашат или да се примирим с тяхната власт или да се откажем от животновъдството.

Техните асоциации за селекции на кози и овце извършват „селекционна дейност“, която се започва с подписване на договор между животновъда и асоциацията и завършва с плащане по фактура.

Ние се отказахме да правим селекция, защото не виждаме никаква полза от тяхната дейност. С нищо не ни помагат да повишим млечността на стадата си, а само ни ползват да получават пари от ДФ „Земеделие“. Срещу Симеон Караколев са подавани множество сигнали до Прокуратурата, Министерство на земеделието , ДФ „Земеделие без никакъв резултат.

Последният сигнал който се коментираше и в специализираните сайтове и по който ДФ „Земеделие“ не взе никакво отношение беше за очертаването на пасища и получаване на субсидии на Сдружение Рожен – Наследство е бъдещето, на което той е управител, без да поддържа площите и без да има животни.

Друга негова схема е създаването на организации на производителите, която кандидатстват по мярка 9 от ПРСР, за което получава субсидии въз основа на нереално натрупани обороти от продажба на млека и месо.

Организация на производители, където Караколев е в сянка получава комисионни от всички фермери, които са принудени да участват.

Далаверата е и от фиктивни транспортирания на мляко от производителя до мандрата, за които се изготвят фактури и се плащат от мандрата. Организациите производители по мярката дори не разполагат със специализиран транспорт (млековоз) с който да извършват такава дейност.

Тези организации кандидатстват също за с огромни проекти за създаване на мандри и закупуване на различен инвентар. Инвестиционните намерения на браншовика присъстват само на документи и няма нищо реално създадено от него и неговите организации, които ръководи в сянка.

Следващата измама е създаването на уж иновативни проекти с цел източване на субсидии по мярка 16.1, които са с участието на университет, върху чиито ректор Караколев с помощта на ГЕРБ е успял да укаже натиск с цел да се облагодетелства, чрез създаване на дружества по закона за договорите.

Симеон Караколев действа в тясно сътрудничество с върхушката на ГЕРБ И ДПС, които чрез техни медии (Нова телевизия) и специализирани сайтове за земеделие (agri.bg) рекламират неговата дейност „в полза“ на дребните козевъди и овцевъди.

Собственици на сайта agri.bg са Венцислав Върбанов – бивш министър на земеделието и изявен гербаджия в Плевенско, и Ивайло Тодоров, с който изготвят схемите на асоциацията за кандидатстване с проекти за пред фонд „Земеделие“.

За потвърждение на информацията може да се свържете лично с Караколев, които ще отговори на тел. 0877377730 от Шри Ланка.

2 Коментара
  1. ЧЕСТИМЕНСКИ казва

    абе всичко наведнъж не става ,дълго и мъчително ще е 13 години спахте ,сега искате ,кирчо за 20 дни да изчисти лайната ….е не става

  2. ИСТИНАТА казва

    Тихо! Тихо!! „Тихо, за да НЕ ни ЧУЯТ от Брюксел!!! ПОМНИШ ли, НАРОДЕ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.