Спецслужбите ровят: Шефът на „Булгаргаз” прави пачки с Ники Митничаря, Мишо Булинса и Любо

1 5 694

Изпълнителният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов прави пачки в комбина с петролните калинки на Бойко Борисов Ники Митничаря, Мишо Булинса и Любо, които от години пълнят чекмеджето с чутовни измами с нефтопродукти.

Според източник на Narod.bg по такъв сигнал работят спецслужбите покрай драмите с шоковото поскъпване на синьото гориво заради провалените доставки на евтино гориво от Азербайджан, което пък повлече крак на цените от потребителската кошница.

Схемата

При получаване на поредната доставка в „Булгаргаз” винаги има остатъчни количества синьо гориво. По вътрешен регламент „рестото” отива в резерва и се използва при нужда и със заповед на изпълнителния директор, в случая Николай Павлов, бе министър на енергетиката в служебния кабинет на Огнян Герджиков. През 2016 г. ГЕРБ го назначи за шеф на „Булгаргаз”.

Реклама

Само че изпълнителният директор и тримата петролни влъхви на Баце – Николай Филипов –Ники Митничаря, Михаил Иванов – Мишо Булинса и сенчест бизнесмен, познат в ъндърграунда като Любо, продават този остатък на различни доставчици.

Следата, по която вървят криминалистите е, че тримата играчи от обръча на Бойко осигуряват дистрибуцията, а шефът на държавната газова компания – стоката, обясни информаторът на Narod.bg.

„Булгаргаз” е 100 процента държавно предприятие с краен принципал БЕХ, тоест, крайният собственик е Министерството на енергетиката. Сега остава да видим дали министърът на Слави Александър Николов ще помогне на разследващите да разкрият цялата истина около сигнала.

1 Коментар
  1. многознайко казва

    ама как няма да има излишъци.Даже ще се увеличават.Лично аз врътнах крана на газта и минах на ток.Кой е луд да плаща умопомрачителни сметки на“най ефтиния“енергоизточник.Даже съветвам дружествата за доставка на газ да си сменят рекламното лого в сайтовете,че било и най икономично……Дръжки.Само се моля да не спира често тока,защото и това е драма.Да живее мораториума.После-слушам и финансовия министър.Почна и той с бисерите.Нямали как да спре износа от Козлодуй за да е само за вътрешния пазар понеже щели да загубят….пазари.А бе Василефф,а по добре ли ще е да тормозиш финансово народа си с цената на тока и още по зле избирателите си.И ще потретя-с тези цени ние сме във форсмажор и съм сигурен,че в договорите с контрагентите този термин е записан.Ми сега сме точно в тази ситуация-хайде приложете тази клауза вместо да разхождате едни милиярди насям-натам.Ще ви трябват за друго.Уж …Харвард а?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.