Само в Narod.bg: Прокуратурата удря Иво Прокопиев за финансови престъпления, Гешев крие двама свидетели

0 5 890

Прокуратурата активно работи по разследване за финансови престъпления срещу издателя Иво Прокопиев, разкри източник на Narod.bg от държавното обвинение.

Интересно е дали Иван Гешев сам е разпоредил проверката, или акцията е заповядана от олигарсите, които дърпат конците на прокурор №1, коментира информаторът на Narod.bg.

Засега е ясно, че срещу Прокопиев имало двама защитени свидетели, които разполагали с информация за пране на пари, които тепърва ще разберем дали не са кошаревски.

Единият бил защитен и покрит чак в Испания от съображения за сигурност.

Реклама

Вторият свидетел на Гешев бил под солидна охрана в дома си в столичния кв. „Драгалевци”, подчерта източникът на Narod.bg.

Прокопиев от години е спрягана като кукловод на дясното и по тази причина името му често е в устата на политическите противници. Факт е, че издателят-милионер произхожда от фамилия, свързана с комунистическия режим, но кариерата му минава през типично капиталистически начинания.

Прокопиев, например, бе посредник и консултант в редица приватизационни сделки: „Булброкърс“, заедно с „Морган Стенли“ съветва кабинета за приватизацията на „Булгартабак“, консултант е при продажбата на ТЕЦ-овете „Русе“, „Варна“ и „Бобов дол“, както и в приватизацията на седемте електроразпределителни дружества, продадени на ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН. Медийни публикации твърдяха, че това се случило с подкрепата на Лидия Шулева, която е роднина на съдружника му Иван Ненков, и по това време беше вицепремиер. Доказателства в тази посока, обаче, липсват, затова и те остават в сферата на спекулациите.

Ясно е, обаче, че бизнесменът стои зад медии като „Капитал”, които често са критични към бившите управляващи от ГЕРБ и ДПС. В този смисъл е възможно разследването да е инспирирано именно от кръга около Баце, обясни източникът ни.

Narod.bg ще продължи темата с нови разкрития около Иво Прокопиев, Иван Гешев и кръга около шайката на Бойко Борисов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.