Нежна армия! Вижте дамата, която командва Военното министерство

1 11 192

Новият зам.-министър на отбраната Ралица Симеонова е човекът, който на практика командва военния министър и бивш служебен премиер Стефан Янев, че и целия генералитет на Българската армия. Тази сензационна новина вече обикаля из кулоарите на армейското ведомство, че даже е стигнала и до военните подразделения в страната и извън тях.

Младата 35-годишна жена е първият зам.-министър, когото новоизбраното правителство на Кирил Петков назначи още на 15 декември 2021 година. По време на двата служебни кабинета – от май до декември 2021-а, в който Янев беше премиер, амбициозната дама беше началник на политическия му кабинет.

Оказа се, че още първите дни на госпожица Симеонова в Министерството на отбраната са белязани от много нерви сред военния висш, че и нисш персонал във ведомството.  Най-напред в министерството не можели да повярват, че бригаден генерал Пламен Йорданов, един от най-големите експерти в армията, е освободен от длъжността зам.-министър , а на негово място е поставен доктор по сравнителна политология, пише „Галерия”.

Още в първия ден след назначаването си младата дама бързо поела командването на цялото министерство. Освен това се е заела и с тежката задача да раздава заповеди на генералите.

Командният състав гледал с недоумение как, без да има никаква нужда, Симеонова навсякъде придружавала Янев и ръководела всички процеси, искала цялата документация и минавала през нея. Оказа се, че цялото МО е в абсолютен шок.

Хората там, които са дългогодишни военни кадри, коментират, че просто не могат да познаят любимия си стар-нов министър и на какво се дължи кардиналната промяна в него. Те нямат представа какво се е случило – вместо дружелюбния шеф, който винаги е с усмивка на уста, сега те виждат уморен началник, с когото вече трудно се комуникирало.

Реклама

Служители на „Дондуков“ 1 припомнят случки само отпреди месеци и дни, когато Симеонова работеше като шеф на премиерския кабинет.  Някои от тях буквално признават, че са вдигнали ръце от нея. Те разказват как напористата дама изисквала от охраната пред кабинета на Янев да й дава информация кой и защо влиза при него. Тя дори настоявала да присъства на всички негови срещи. Същата пишела всичките му изказвания и присъствала на интервютата.

Ралица Симеонова е известна още от времена на президента Плевнелиев, когато е сътрудник на проф. Румяна Коларова.

Иначе в биографията на Ралица Симеонова пише, че е предишната й работа е била като стажант в „Икономедия“, с работодател Иво Прокопиев. Една година е офис мениджър в „Комфорт СЛ“ ЕООД, София.

Била е специалист доставки в „Евро Геймс Технолоджи“ ООД, а кариерата й тръгва нагоре от 2014 година като младши експерт към секретаря на президента в администрацията на „Дондуков“ 2. Точно там тя стига и до длъжността главен експерт при Стефан Янев, който тогава е секретар на президента Радев.

Паметливи припомнят, че точно ръководителката на кабинета на генерал Янев е в основата на напускането на шефския пост в пресцентъра на Министерския съвет на един от най-класните пиари в България Соня Момчилова. Тя веднага след това бе назначена от президента Радев за член на СЕМ от неговата квота. Момчилова ръководеше пресцентровете на няколко министерства тя и първият продуцент на сутрешния блок на bTV.  Работила е и на много други знакови места в националните медии.

Около личността на родената в Лом и завършила гимназия в Козлодуй и Ралица Симеонова упорито витаят и други слухове. В МС, например, още разказват за притеснението си около странните сектантски символи в бижутата й, което кореспондирало с враждебния й нрав към подчинените й.

Според потърпевши нямало нищо лошо в това да си амбициозен, но прекаленото в подобни действия, дразнело хората. Те смятат, че Симеонова имала способността да вменява на другите виновност и смачквала самочувствието им. По нейно нареждане дори не малко хора са се разделили с работата си, добавят служители от „Дондуков“ 1.

1 Коментар
  1. Чеха казва

    Значи тая е изгонила ген. Йорданов?! Тя може да е от Лом, но поне малко да беше взела от мъдростта на проф. Чирков! Моме, когато аз бях с този генерал на мисия, ти си минавала права под масата, ама с напикани гащички! От високо лесно се пада и много боли..!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.