КОШМАР в Narod.bg: Боби Пачката заплашен с убийство, ако пропее за грабежа „Хемус” и милионите към ГЕРБ

0 8 245

Свидетелят по делото за изчезналите 53 милиона лева за строителството на автомагистрала „Хемус“ Борислав Колев – Пачката е получил смъртни заплахи няколко дни след разпита си пред прокурори и служители на ГДБОП, ако пропее срещу кукловодите на грабежа от върха на ГЕРБ.

Очаква се в близките дни той да бъде разпитан и пред съдия, след като прокуратурата обяви, че ще направи такова искане.

По празниците Колев получил телефонни заплахи, алармират от високите етажи на МВР и призоваха арестуваният незабавно да получи специална охрана.

Съдията по футбол Борислав Колев бе арестуван на 9-и декември от ГДБОП с постановление на прокуратурата и бе обвинен в пране на 53 милиона лева, предназначени за изграждането на Лот 5 на магистрала „Хемус” от София до Варна. Близо 40 свидетели го посочили като човека, отговорен за изтеглянето в кеш на парите от банките.

Според съдия Вера Чочкова обаче, той не е централна фигура в огромната финансова машинация и тя го освободи под домашен арест.

Колев стана център на скандал между прокуратурата и ГД БОП. Полицаите обвиниха Главна прокуратура, че отказва да разпитва Колев, не иска да сключи споразумение с него и така не му позволява да разкрие истинските бенефициенти на парите, пише „Галерия“.

В отговор на тези обвинения прокуратурата заведе дело срещу шефа на ГДБОП за оказване на натиск върху разследващите.

Според различни източници засега МВР е осигурило охрана и наблюдение на семейството на Борислав Колев. 42-годишният бивш данъчен и съдия по футзал вече живее на друг адрес в София.

Под полицейска опека е и братът на Борислав Иво Колев, който преди дни оповести пред медиите, че родственикът му е готов да разкаже цялата истина за аферата „Хемус“ пред разследващите и настоя да даде показания пред главния прокурор Иван Гешев и вътрешния министър Бойко Рашков.

Реклама

Според неофициална информация, идваща от близки до разследващите, Колев е посочил в обясненията си, че е предавал милионите на трима мъже.

Някои подозират, че тримата са бивши футболисти на Левски – Христо Йовов, Асен Букарев и Димитър Иванков. Имената им бяха разпространени в редица медии, а официална реакция от тяхна страна нямаше.

Първите двама са тясно свързани с бившите управляващи от ГЕРБ. Христо Йовов бе кандидат за кмет на родния си град Своге от ГЕРБ , а Асен Букарев бе треньор на „Витоша“ Бистрица. Именно в квартал Бистрица живееше досега Борислав Колев.

За евентуален получател на парите бе сочен депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов. Проверка в Търговския регистър показва че Борислав Колев е съдружник във фирмата „Струма Ар Строй“ с Велислав Христов Миленков, който е племенник на кмета на Симитли Апостол Апостолов.

Апостолов пък е благодетел на местния футболен клуб „Септември“ и баща на Стефан Апостолов, който на няколко поредни вота пренарежда листите на партията в Благоевград и влиза в Народното събрание с преференциален вот.

Според сайта „Бърт“ Методи Бачев също е част от схемата, с която се източни милионите от „Хемус“ (става въпрос за Методи Бачев, бивш шеф на „Агромах“, който почина от инфаркт на 5 юни 2020 г. след като публично обяви, че кметът на Симитли Апостол Апостолов е спал с Бойко Борисов, б.ред.). Към този момент той е собственик на фирмата „Бул Строй груп  ИГ“ ЕООД.

Според разследващите веднага след смъртта на  Методи Бачев и преди да е вписан новият собственик, което става през август 2020 година, фирмата е започнала да получава милиони от „Водно строителство“- Благоевград.

За периода 11 юни 2020 до 27 юни 2020 и една година към тази фирма са преведени 70 530 000 лв. След това фирмата започва да превежда парите на четири фирми-бушони, създадени или прехвърлени на малоимотни лица и ромски активисти.

Впоследствие последствие пълномощници на фирмите теглили милиони кеш и ги предали на един и същ „човечец“, както го нарече заместник-шефът на ГД БОП. Този „човечец“ се оказва Борислав Колев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.