СКАНДАЛНО: Дружество до Бойко и Пеевски със застраховка от БАЕЗ за 100 милиона лева и кредит от ББР

4 6 656

Поредно разкритие на Narod.bg! Фирми, близки на Пеевски и Борисов, са финансирани с десетки милиони през застраховки от държавната Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Ръководството начело с калинката на ГЕРБ Момчил Ройнев е превзело държавната агенция за финансиране на дружества близки до тях, като рекордът е финансиране със 100 милиона за дружество от обръча на ДПС и ГЕРБ.

Схемата се повтаря както и при раздадените милиони на „наши“ фирми от Българската банка за развитие (ББР). Тук действията на Ройнев и компания са аналогични, като вместо стимулиране на малките и средни предприятия, се гарантират кредити за десетки милиони на спуснати от Бойко и сие фирми.

БАЕЗ е държавна застрахователна компания, специализирана в застраховането на кредитни рискове. Финансирането и е около милиард лева и обслужва основно малки и средни предприятия, които са експортно ориентирани. Неин принципал е Министерството на икономиката.

Реклама

Под шапката на това министерство са и двете държавни дружества ББР и БАЕЗ, през които послушните им ръководители организираха раздаването на милиони левове кредити държавни пари на шепа хора, пълнили шкафчетата на гербавата власт.

След направените промени в ББР Кирил Петков назначи независим одит на БАЕЗ, който, както се предполагаше, откри куп нарушения на вътрешните правилници и условия за издаване на финансови гаранции.

Усещайки вятъра на промяната, ръководството на държавния застраховател в лицето на Ройнев и Любима Джизова-Стефанова започнаха гонка на служители с цел замитане на следите. Всеки от тях по неофициална информация получава по поне 10 бона заплата нето, без да се брои 13-ото възнаграждение и допълнителното материално стимулиране.

Служители на агенцията се оплакват, че от няколко седмици са подложени на същински тормоз. А по етажите на „Ал. Стамболийски” 55 атмосферата приличала като на бившата Държавна сигурност и всички кадри се следели под лупа кой с кого комуникира и какви стъпки предприема. Сделките за милиони пък не спират, разкешени от директорите на ДПС и Борисов.

4 Коментара
 1. многознайко казва

  а що няма никой в ареста?

 2. Дедо Пене казва

  Много бавно действа новото Правителство?
  Ако не изчисти калинките на ГРОБ и ДПС бързо те ще подкопаят доверието на българите в Правителство, Парламент и Президент!!!

 3. Коко казва

  Много бавно действа новото Правителство?
  Ако не изчисти калинките на ГРОБ и ДПС бързо те ще подкопаят доверието на българите в Правителство, Парламент и Президент!!!

 4. Мария казва

  Чао Бойко

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.