СВЕТОВЕН скандал в Narod.bg: Братът на руския посланик Елеонора Митрофанова изгонен от Косово! Алексей въртял автоизмами (СНИМКИ)

1 7 705

Дипломатически скандал от световно ниво, успешно прикрит до момента, осветли информатор на Narod.bg!

Братът на руския посланик у нас Елеонора Валентиновна Митрофанова – Алексей, е бил официално изритан от Косово, където се водел към мисията на ООН. В непризнатата от света държава живеела и съпругата на Алексей Валентинович Митрофанов – Марина Лиллевяли, която въртяла фирми за имоти и правни консултации.

Бившият депутат от Думата и съмишленик на скандалния Владимир Жириновски е прогонен, защото се забъркал в криминална схема със скъпи автомобили, като с цялото си нахалство използвал името на сестра си, обясни дипломатическият източник на Narod.bg.

Братът на Елеонора Митрофанова е хванат от американците в Косово. От години се знаело, че Алексей е страшен измамник и именно по тая линия Щатите са притиснали посланика на Русия в София.

По повод прогонването, без обаче да се споменава името на Алексей Митрофанов, от ООН излязоха дори с официално съобщение:

„Властите на самопровъзгласилата се република Косово не могат да обявят служител на ООН за персона нон грата”. Това заяви преди дни официалният представител на генералния секретар на организацията Стефан Дюжарик.

Реклама

Митрофанов със съпругата си

Както съобщи Дюжарик, на ООН е „станало известно, че косовските власти са обявили служител на мисията на ООН в Косово за персона нон грата“. Само че „нямаше никакво официално уведомление от косовските власти относно това действие до мисията“, съобщава РИА Новости.

Дюжарик подчерта, че „доктрината за персона нон грата не се прилага за персонала на ООН“, тя „не е предвидена в Регламент на UNMIK 2000/47“ относно статута, привилегиите и имунитетите на KFOR и UNMIK и техния персонал в Косово. ООН предприема стъпки, за да гарантира безопасността на члена на персонала и е в контакт със съответните органи във връзка с тази ситуация.

„Всички въпроси относно персонала на ЮНМИК трябва да се отправят към ръководството на мисията, за да може мисията да се справи с тях в съответствие със статута, привилегиите и имунитетите на ЮНМИК и нейните служители“, каза Дюжарик, цитиран от ТАСС.

Припомняме, че властите на Косово обявиха за персона нон грата служител на мисията на ООН (KFOR, UNMIK) от Русия. От руското посолство в Сърбия заявиха, че действията на Прищина са антируска и анти-ООН провокация. Дипломатическият източник на Narod.bg пръв разкри, че става дума за брата на руския посланик в България Елеонора Митрофанова.

Братът на посланик Митрофанова с Юлия Волкова от „Тату“

През октомври президентът на самопровъзгласилото се Косово Виоза Османи обяви двама руски дипломати за персони нон грата. По-късно служители на офиса в Прищина на руското посолство в Сърбия напуснаха територията на непризнато Косово.

Дипломатически източници от Москва коментират, че Елеонора Митрофанова много сериозно се притеснявала, че лошият имидж на брат ѝ и тежките отношения с Владимир Жириновски могат да спънат кариерата ѝ. Затова и назначението ѝ в края на януари 2021-а се проточи почти пет месеца, но когато дипломат №1 Сергей Лавров е гарант, нещата се случват, твърдят в Москва.

1 Коментар
  1. joran казва

    един дебел и лигав руснак!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.