Бойко Рашков: Шат на патката главата! 30% – 40% от парите за „Хемус” са потъвали в ГЕРБ

0 4 095

„Шат на патката главата“. Това бяха първите думи на министърът на вътрешните работи Бойко Рашков след разпита в прокуратурата по въпроса с кражбите от АМ „Хемус“.

„На практика съм казал, че от средствата, които са отделени за строежа на отделни лотове, не всички пари са отивали за строежа.

Когато са се давали 50-60 млн. лв., 30-40% от тях са се отделяли и са отивали за политическа партия“, това заяви безапелационно МВР шефът след разпита си в прокуратурата по повод грабежа на аутобана по времето на Бойко Борисов.

„Аз им я казах днес и това е политическа партия ГЕРБ, потвърждавам го и пред вас“, допълни вътрешният министър.

„Задача на колегите е да докажат тези пари, че окончателно са били получени от представители на тази политическа партия“, отсече вътрешният министър.

МВР шефът бе призован от Гешев заради интервюто му по БНР на 23 декември, в което заяви, че знае къде са отишли отклонените от строителството на магистрала „Хемус“ 53 милиона лева.

Реклама

Не казах всичко на прокуратурата, защото информацията ще изтече към Борисов, припомни вътрешният министър.

„Затова са сложни тези конструкции, които са направени по времето на партия ГЕРБ. Нещо, което стана известно още ноември миналата година на наша пресконференции. Обърнах внимание на колегите, че е тяхна задача да докажат, че парите са получавани от представители на тази политическа партия“, заяви още Рашков.

„Това са събития, които са започнали от 2018 г. Става дума за Лот 5 на „Хемус“. Прокуратурата не е обръщала внимание на няколко други материала, които са изпратени при тях.

До днес нямаме отговор дали са взели решение по него“, подчерта Рашков.

Според него още когато започнала реализацията са били задържани повече от 10 лица, е имало достатъчно материали, които „ако прокуратурата беше сериозна щеше да внесе няколко мерки за задържане под стража, а те дори не бяха прочели тези материали“

„Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време“, завърши Рашков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.