Шеф на тока крие мезонет във френския курорт Биариц на брега на Атлантическия океан (ДОКУМЕНТИ)

6 7 438

Милко Ковачев, шефът на Държавната агенция за енергетика и енергийни ресурси и министър на икономиката в правителството на Симеон Сакскобургготски, се оказа собственик на мезонет във френския курорт Биариц на брега на Атлантическия океан.

Това показват данни от френския регистър на собствениците на недвижими имоти и регистъра на собствениците на компании във Франция, които отскоро са в свободен достъп като отворени данни.

БРРД кръстоса данните, за да извлече лицата свързани с България, които владеят недвижима собственост чрез фирми. Сред тях са вече известни от предишни разследвания публични личности като Васил Божков и Красимир Гергов, но има и нови попадения. Един от тях е Милко Димитров Ковачев, роден 1957 г.

Заедно със съпругата си Долорес той е собственик на фирмата FLANEUR 40, която от своя страна притежава парцел А 961 по кадастралната карта на Биодо (Biaudos), населено място в близост до курорта Биариц на Атлантическия океан.

Реклама

Фирмата Flaneur 40 е създадена през 2014 г. от Милко Ковачев и Долорес Пунчева с цел придобиването на апартамент на три етажа в сграда на територията на замъка Биодо, към който има и терен от 916 кв. м. за изключително ползване от собствениците.

Пълномощник се явява дъщеря им Сандра Пунчева, която живее в Париж, а учредителният акт е подписан от двамата родители в Москва. Ковачеви са апортирали като капитал във фирмата 152 000 евро, но не е ясно дали това е цялата цена на трансакцията.

Също така от наличните документи не се разбира дали апартаментът е част от основната сграда на замъка или е в някоя от прилежащите постройки на територията му.

Енергетикът Милко Ковачев е известен и с това, че именно той внесе предложението за възстановяване на проекта АЕЦ Белене, който погълна милиарди, беше изоставен и впоследствие възобновен от правителството на Бойко Борисов.

6 Коментара
 1. Info. казва

  Вижте и богомил манчев какво имотно състояние е натрупал.

 2. Ники казва

  Достатъчно е да се види отвън шикарната бизнес сграда на Манчев в столичния квартал Павлово на ул. „Вихрен“, до кръстовището с бул. „Пушкин“. Твърди се, че е една от най-модерните и енергоспестяващи в Югозападна Европа. Много народна пара е открадната от този енергиен бандит.

 3. Austria, Vienna казва

  Алооо, като сте казали А и Б продължете и по-нататък с азбуката!
  Що не пишете и за голямата къща-имение в центъра на Виена, собственост на Мунчо Шпаклата и неговата Деса Простакеса, на Славуца чалга-метреса???

 4. Крушата казва

  Нищо не могат да вземат,айдуците.Много крадци милиардери ди заминаха с празни джобове.И това е най-хубавото.Нито връзки,нито пари,имоти,заплахи или подмазвачество върви пред Бог.Получава призовката,и хайде в забрава.

 5. бара бара казва

  Вижте настоящите двама шефове на АЕЦ Козлодуй Наско Михов и Александър Николов и свързаните лица с тях и фирми и ще разберете за цената на тока .

 6. Градинаров казва

  Все пак Милко Ковачев , като един истински българин , вярвам , че е взел за мезонета си във Франция българска черга , стомна , бърдуче , които да му напомнят за България ! Вечна слава на такива българи. Може да живее в разкош в Биариц , но акълът му е за БЪЛГАРИЯ. Колко от нас са готови за такава жертва ? Кажете де ! Мълчите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.