Първо в Narod.bg: Закриват агенция с калинки на ГЕРБ! Шеф на ДАЕУ е артилеристът Атанас Темелков, синът му е охранител при Бойко

4 6 977

Куха агенция, създадена от ГЕРБ и напълнена с некадърни калинки с високи заплати, отива в миналото, научи Narod.bg.

Да се закрие Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ), а дирекция „Информационни технологии“ да премине от Министерството на информационните технологии и съобщенията към новосъздадено Министерство на електронното управление, а министърът на електронното управление да стане председател и на Съвета по киберсигурност.

Това се предлага в публикувания за обществено обсъждане Закон за изменение и допълнение на Закона за електронното управление, който предвижда създаването на новото ведомство, оглавявано от министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Преструктурирането е свързано с коалиционното споразумение за управление, според което се създава ново министерство, а целта е засилване на доверието в държавните институции, които да работят в интерес на гражданите и бизнеса за стимулиране на иновации, дигитална среда и електронно правителство. Проектът за промени е отворен за обществено обсъждане до 14 януари.

Още с назначаването си на поста Божанов представи целите си, като поясни, че до приемането на законопроекта и създаването на новото министерство ще работи в сградата на Държавна агенция „Електронно управление“ и с наличния кадрови ресурс. Когато бъде създадено ведомството, то ще бъде наследник на сградата и персонала на агенцията.

Реклама

Проверката на Narod.bg показа, че шеф на ДАЕУ – нещо, в което потънаха над 2 млрд. лв. за 10 г., но все още нямаме електронно правителство, е артилерист. Атанас Темелков не само по професия и закалка, но и по поведение е истинска фуражка в най-познатия строеви смисъл на думата.

Назначението му на поста с ранг една стъпка под министър, но много над председател на изпълнителна агенция, каквато е примерно НАП, е на наричания Конфуций от колегите си Томислав Дончев.

Официално с решение на Министерския съвет от 28 декември 2017 г. Темелков е определен за председател на Държавната агенция „Електронно управление“, считано от 15 януари 2018 г.

Синът на артилериста, превърнат от ГЕРБ в кибергуру на държавата, пък, който преди години охраняваше входа на предизборните щабове на ГЕРБ, е държавен служител – в тол-управлението на АПИ, където работата клони към нула, но пък заплатите са много високи.

И е странно поради този факт защо именно той се оказа заснет като главен координатор на боя над журналист, адвокат и икономист на конференцията на ГЕРБ в началото на август 2020 в „София Тех парк“, макар че по закон държавните служители са деполитизирани.

4 Коментара
 1. Робот казва

  Темелков отдавна не е в ДАЕУ!
  Проверявайте си информацията!

 2. Иван Иванкв казва

  Елементарна проверка в търговския регистър ще
  покаже, че от няколко месеце НЕ е атанас темелков. Толкоз за вашите “факти”

 3. Мармота казва

  Дъртия може да не е вече там, но доста време изкара на поста, а синковеца още си е на служба

 4. Бръмбар казва

  В Информационно обслужване не са сменили дори и шефовете,които са на Герб!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.