Само в Narod.bg: НАП погва министъра на иновациите Даниел Лорер за данъчни престъпления?

3 8 052

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще стане обект на проверка от НАП по сигнал за укриване на доходи, разкри ексклузивно източник на Narod.bg, запознат със случващото се зад кулисите.

Според данните доста заможният спец по компютърни науки и бизнес управление от университета в Тел Авив е спестил огромни данъци върху приходи, които не е обявил и така е ощетил бюджета.

Въпреки че според визитката му Лорер има 20-годишен опит като инвеститор и предприемач на международно ниво, съществуват следи, които водят към престъплението укриване на доходи, твърди информаторът на Narod.bg.

Реклама

Действително 1999 г. Даниел Лорер основава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, който впоследствие е продаден успешно.

Работи като IT експерт в израелската хай-тек компания Mercury Interactive, която е купена през 2006 г. от Hewlett-Packard. След продажбата, Даниел Лорер става един от създателите на Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения, базирана в Истанбул, продадена през 2016 г.на австрийския холдинг New Frontier Group.

Лорер е един от основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures – фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Отговаря за оценка на нови компании и контрол на изпълнението на бизнес плановете им.

Която от всичките компании на министъра на иновациите ще бъде разследвана, предстои да научим.

3 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    А, „Другарят-господин“ Борисов, КОГА????

  2. QZP казва

    Фейк! Едната основана в Париж, другата базирана в Истанбул. К’во ще му разследват нашите нападжий? Или са станали международни данъчни? Те не искат да, разследват един крадец с базирани чекмеджета в Банкя, ще разследват чужди фирми.

  3. майната казва

    Всички от новите ще бъдат разследвани ! Буци пари има за това ! Държавата трябва да мине на друг коловоз, законен ! Да, ама не ще . ! Да благодарят на М. Тагарински, той пробута закона за държавния служител, без да има никаква чистка там ! Сега тези държавни служители, не знаят на кого да служат ? Свикнали са да обслужват шефа, сега обаче шефа още е Борисов . Не са му отнели милиардите, нито се канят да го съдят

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.