Само в Narod.bg: Символите на дясното – Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Иво Прокопиев – от котилото на БКП

4 5 704

Актуалните стожери на морала и символи на дясното – Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Иво Прокопиев, са от котилото на БКП! Сигнал до Narod.bg разкри родословието на антикомунистите, които, обаче, са откърмени с идеите на… Димитър Благоев и затова израснали в най-висшата партийна номенклатура преди 10 ноември.

Христо Иванов

Христо Иванов е от болшевишко коминтерновско семейство. Баба му е рускиня, генерал от Червената армия. Дядото Недялко Бойкикев бяга от България в Съветския съюз в края на 20-те години на миналия век след атентата в църквата „Света Неделя“. В СССР е болшевик-коминтерновец.

Майката на Иванов Мария Бойкикева е родена през 1932 година в Москва. Работи като пропагандатор и е член на БКП. Първа приятелка е на дъщерята на сатрапа Вълко Червенков.

„Меди Доганов (Ахмед Доган, б.ред.)е мой приятел-философ, несправедливо осъден“, казва Бойкикева в реч в Пазарджик в края на ноември 1989 г.

Сестрата на Христо Иванов, Светлана, е историк в БАН, осветена като секретен сътрудник на Пето управление на Държавна сигурност. В младежките си години, когато за фамилията Бойкикеви е имало облаги от тоталитарната власт, Иванов носи майчиното си име – Бойкикев.

Днес не иска да си спомня за този период от живота си и не говори за него – защото се представя за десен политик.

Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев е син на секретаря на БКП в добричката община Крушари – Николай Мирчев.

Иво Мирчев с неохота и с половин уста признава комунистическия си произход в коментар във Фейсбук.

„Баща ми е бил обикновен секретар в общинския съвет на БКП“, написа десният депутат във фейсбук през март 2021, като преди това месеци наред иска лустрация.

През есента на 2018 година се разбира, че свикналият с привилегии Иво Мирчев е записал децата си в детска градина в столичния квартал „Горна баня”, заобикаляйки наредбите. Заради това директорката на градината е уволнена.

Ето и изводите от проверката, направена по случая: „Едното дете е преместено не по утвърдения ред и липсват доказателства това да е направено при необходимото спазване на правилата, а за другото е ползван реда за прием за деца с хронични заболявания, като родителят е подал саморъчно подписан документ, че ще приложи медицинските свидетелства. Такива не са представени“.

Всъщност Иво Мирчев декларира документи с неверни данни, което по българското законодателство е подсъдно.

Иво Прокопиев

Бащата на издателя – Георги Прокопиев, е бил сред управителите на любимия резерват на Тодор Живков – представителното ловно стопанство (ПЛС) „Воден” край Разград. Комунистическият диктатор е посрещал там най-скъпите си гости, вкл. Леонид Брежнев.

Реклама

От 1962 г. целият комплекс преминава на подчинение и ръководство към Пето управление на ДС (УБО). Георги Александров Прокопиев започва в УБО като волнонаемен и стига до чин „капитан”.

Общоизвестно е, че бащата на братята Александър и иИво Прокопиеви е работил в ПЛС „Воден”, но толкова. Георги Прокопиев е роден на 6 октомври 1942 г. в с. Сенокос, окр. Благоевградски, където е живял до 1946 г.

След това родителите му се преместват да живеят в с. Воден. Баща му (дядото на Александър и Иво) Александър Прокопиев Спасов е от с. Сенокос, Благоевградски окръг, член на БКП от 1946 г.

Георги Прокопиев има три сестри – Божанка, Славка и Радка – всичките членове на БКП. През 1956 г. завършва основното си образование в с. Побит камък, след което постъпил в горския техникум в гр. Велинград.

Завършва успешно през 1960 г. и е повикан да отбие военната си служба в редовете на БНА. До 15 май 1961 г. е войник в София, след което е командирован в с.Равнец, окр. Благоевградски, откъдето се уволнява на 16 октомври 1962 г.

След уволнението постъпва на работа в горското стопанство в с. Воден, окр. Разградски, като помощник лесничей. През ноември 1966 г. е приет в БКП.

Майката на Иво и Александър Прокопиеви – Венета Иванова Великова-Прокопиева, е родена на 9 февруари 1946 г. в с. Манастирско, Разградски окръг.

Нейният баща Иван Великов Иванов е бил нелегален член на БКП, помагал е активно на комунистическия терорист в Разградско Стоян Иванов.

Венета Прокопиева е била член на БКП, баща й – също. И нейният брат Петър Великов, вуйчо на Александър и Иво Прокопиеви е бил член на БКП – още от далечната 1960 г. Венета Прокопиева също е била служител на Пето управление на ДС (УБО) като волнонаемна.

Впоследствие тя се прехвърля да работи, като става технически сътрудник в ОУ на МВР-Разград. Георги Пропокиев е приет на работа в УБО през 1969 г. Бил е помощник-лесничей, зам.-директор и директор на представителното ловно стопанство „Воден” край Разград.

Като зам.-директор той е натоварен да движи всички ловностопански въпроси, да следи за доброто развитие и състояние на дивеча, да осигури паша и качествен фураж, да следи за поддържането на всички ловностопански съоръжения и построяване на нови такива.

Всичките си задължения др. Прокопиев изпълнява отлично, поради което става любимец на Тодор Живков. Като член на БКП той изпълнява всички възложени му партийни поръчения.

Поради това Георги Прокопиев нееднократно е награждаван от ръководството на УБО – с медал, с изказване на благодарност, със значки, с парични суми и т.н. Освен наградите Георги Прокопиев има и наказания. И то за какво мислите – за далаверка, разбира се.

През 1977 г. е наказан за недобро стопанисване и неправилното изразходване на стоково-материалните ценности и допуснати липси и щети за УБО при ремонтите на домове № 2 и 3 в ПЛС „Воден”.

През 1984 г. е повишен в чин „лейтенант”, назначен е на длъжност „старши разузнавач” при 3-ти отдел на Пето управление на ДС (УБО) и е прехвърлен за директор на представителното ловно стопанство „Мазалат” в Габровско.

Това е причината Иво Прокопиев да завърши математическата гимназия в Габрово. През 1990 г. капитанът от УБО-ДС Георги Прокопиев отново е върнат във „Воден” като зам.-директор на обекта. През есента на 1990 г. той е преназначен от зам.-началник на отделение в НСО за старши инспектор, позиция на която се пенсионира след няколко години.

Братът на Иво Прокопиев Александър също не е бил „пощаден” от семейната традиция. Александър Георгиев Прокопиев е роден на 6.5.1966 г. Завършил е Висшия лесотехнически институт в София.

Александър Прокопиев е бивш служител на Регионална служба „Сигурност” в МВР- Разград. Иначе настояват, че са десни, антикомунисти, антиживковисти и много пропазарно ориентирани.

4 Коментара
  1. !!! казва

    Че какви други да са?

  2. ИСТИНАТА казва

    А, „другарят“ Борисов от КОЕ КОТИЛО е?!

  3. адвокат ЛЕН. БОР., 31 годишна или "Цуни ми гъзо Кирчо срещу 16 000 лева" казва

    Бащата – мръсник, крадец, прислужник на комунистическия диктатор Тъшак Живков. Синът -още по-голям мръсник, крадец и пак мръсник, прислужник на всеки властник. Иначе с претенции да е арбитър на морала в БГ-то.

  4. […] Само в Narod.bg: Символите на дясното – Христо Иванов, Ивай… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.