УДАР! МВР рови община Бургас заради Догансарай, вдигнат с подписа на кмета от ГЕРБ Димитър Николов

0 2 319

Разпити и изземване на документи се извършват днес в община Бургас и местната областна администрация. Акцията се извършва от Икономическа полиция под надзора на Окръжната прокуратура.

Разследват се действия години назад около парк “Росенец“, където е морският сарай на Ахмед Доган. Образувано е досъдебно производство.

„Медиапул“ допълни, че търсената заповед е на настоящия кмет Димитър Николов (ГЕРБ) от 2013 г., с която е сменен статутът на земи от парк „Росенец“, като така е задвижена процедура, направила възможна продажбата им и строителството в местността.

Реклама

Официална информация от разследващите органи към момента няма. Но има потвърждения от проверяваните. Бургаският сайт “Флагман“ съобщи, че двама общински служители са разпитани като свидетели относно промяна на статута на парцели.

Пак пред сайта Областна управа – Бургас информира, че се “изискват документи, свързани със заповед от минал период, с цел изясняване на обстоятелства“.

И двете администрации уточняват, че оказват съдействие, проверките не били нещо необичайно и обслужването на гражданите се извършвало нормално. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.