Разпадът на ГЕРБ продължава! Доминото повлече Пловдив, Търговище, Стара Загора

1 11 430

Разпадът на бандата ГЕРБ продължава, научи Narod.bg. След като неуспешният ноемврийски вот бе последван от скандали в СДС и проблеми в структурите на ГЕРБ в Пловдив и Търговище, драмите се пренесоха и в други градове.

Преди няколко дни двамата бургаски съветници на ВМРО развалиха съюза с партията на Бойко Борисов. На старта на настоящия общински мандат двете формации бяха образували обща група в бургаския съвет, но сега Георги Дракалиев и Николай Стоянов предпочетоха да я напуснат, пише в. „Сега”.

Официалната причина – проблеми при взаимодействието, неподкрепени идеи на ВМРО. Двамата дадоха да се разбере, че вече ще застават и зад предложения на други партии.

Противоречия се появиха и в Стара Загора, при това на най-високо ниво. На последната сесия съветниците от ЗНС не подкрепиха ГЕРБ при ключовото гласуване за закриване на общинското дружество „Обредни дейности“.

Реклама

Наложи се ГЕРБ да формират друго мнозинство, прокарвайки решението, защото именно партньорството с ЗНС крепи настоящото (председателката на общинския съвет Мария Динева е от ЗНС).

Официално коалицията не е разтурена, но се очакват интересни процеси, защото на национално ниво по-рано през годината ЗНС застана срещу ГЕРБ, съюзявайки се с „Изправи се!..“.

Всички тези случки са следствие от голямото събитие през 2021 г. – падането на ГЕРБ. Без лепилото на националната власт конфигурациите около партията рухват като домино.

Тенденцията ще се засилва с приближаването на местните избори през 2023 г. А разпад има и на други места – в Балчик например стартира още през пролетта.    

1 Коментар
  1. Жоро казва

    Хроника на една предизвестена смърт…
    Мутрафонийо, ти си аут

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.