Новина в Narod.bg! Кабинетът изритва любимеца на Баце Пламен Георгиев – Терасата от консулството във Валенсия

3 8 694

Правителството ще освободи любимеца на Бойко – бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев от дипломатическия пост, който заема в момента – консул на България във Валенсия, научи Narod.bg.

Решението за неговото отзоваване ще бъде взето в първите две седмици на новата година, съобщиха за в. „Галерия“ източници от „Дондуков“ 1.

Срещу Георгиев има няколко сигнала от различни организации. Още през лятото на тази година е имало предложение за освобождаването на Георгиев, но служебният кабинет на Стефан Янев е отложил решението с мотива, че не е събрана информация за неговата дейност в Испания.

Верандата на Пламен Терасата се оказа напълно незаконна

Пламен Георгиев бе изпратен във Валенсия, след като се разрази скандал около имотното му състояние. Той и съпругата му са купили три имота на цени под данъчната оценка. Много нередовен се оказва и нотариалният акт за тризонета на семейство Георгиеви в столичния квартал „Слатина“.

Реклама

Проверки на община Слатина потвърдиха, че почти 60 квадратни метра навеси върху терасата са незаконни. Бе изготвена и заповед за събарянето му.

Втората проверка бе разпоредена от Йорданка Фандъкова, след като тогавашният шеф на строителния контрол в София Влади Калинов прекрати процедурата по събарянето и заради това бе принуден да подаде оставка. После Калинов стана шеф на ДНСК.

Пламен Георгиев се радваше на особена почит при управлението на Бойко Борисов, защото стана консул във Валенсия въпреки ограничените си познания и съмнителния документ за владеене на испански език, както и протестите на живеещите в Испания българи.

Най- шумното дело в кариерата на Пламен Георгиев като прокурор е от 2012 година, когато наблюдава дело за корупция в Агенция „Митници“, по което са подслушвани високопоставени чиновници.

Тогава излезе записът „Мишо Бирата“, в който се чува как премиерът Бойко Борисов нарежда на тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов да прекрати проверката в пивоварна „Леденика“ на Михаил Михов – Мишо Бирата, защото е поел ангажимент „да не го закача“.

Именно този отказ на Георгиев да разследва записа стана основен трамплин в кариерата му. Първо беше заместник-министър на правосъдието в първото правителство на Борисов, после стана шеф на Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество, а след нея оглави КПКОНПИ.

3 Коментара
  1. Гражданин казва

    А приближената му, „момичето за специални поръчки“ Мария Филипова кога?

  2. Затвор за тиквата казва

    Много противно човече със същата мазна мутра, като Владко безимотния. Всъщност всички герберасти са противняци!

  3. Мая казва

    Мисля, че това е фейк и няма да го махнат, в статията няма никаква конкретика. А да не ви говоря колко мръсници са за премахване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.