Гешев на тръни от издънка! Разпитва Бойко Рашков кои са имената на замесените в грабежа „Хемус”

2 3 970

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще бъде разпитан от наблюдаващите прокурори по разследването за пране на пари от строителството на магистрала „Хемус“. Това обяви на брифинг говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Десислава Петрова.

Според информатор на Narod.bg поръчката е спусната директно от главния прокурор Иван Гешев, който е на тръни след срещата на МВР шефа с арестувания за грабежа Борислав Колев.

Narod.bg припомня, че Софийският апелативен съд върна в ареста за постоянно единствения обвиняем в разследването за „Хемус” – бившият служител на НАП и футболен съдия Борислав Колев. Той е обвинен за пране на 53 млн. лева от лот 5 на магистрала „Хемус“.

Реклама

Миналата седмица Колев поиска да разкаже за схемата и настоя за лична среща с вътрешния министър. Разпитът беше проведен в Софийската градска прокуратура, като Колев беше придружен от адвоката си.

След спявката Рашков лаконично съобщи, че е чул „имена”, т.е., Боби Пачката е разкрил директно някои от замесените в престъплението.

Според съобщение на държавното обвинение Борислав Колев посочил конкретни имена, свързани с казуса и е поискал да не му бъде търсена наказателна отговорност.

Сега Гешев иска да научи дали няма разминаване в имената, споменати от Борислав Колев и дали сред тях няма някой гербер, който до момента се крие под прокурорския чадър на обвинител №1, обясни източник на Narod.bg.

2 Коментара
 1. Царамел казва

  Действа аналогично както с президента Радев?
  Не е ли време за нова вълна от протести срещу това лице?
  Прокуратурата доказва , че е бухалка за пореден път..
  Ще позволим ли Бойко Рашков да бъде унизително разпитван от тиквите?
  Оставка веднага
  Гологлавите тикви- вън

 2. hikik казва

  Недопустимо действие и автогол

  Гешев доказа мутренския си произход

  оставка

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.