НЯМА МИЛОСТ: Лихвари отрязаха пръст на общинар от ГЕРБ, кмет на Бойко остана без джип

1 18 316

Биячите на мастит столичен лихвар отрязаха пръста на общински съветник от ГЕРБ в Панагюрище, дочу Narod.bg.

Причината е, че старейшината от шайката на Баце пресрочил връщането на заем с пет дни, научи сензационно „Уикнед”.

Общинарят взел кредит на стойност 35 000 лв. на доверие, като обещал да се издължи в срок. Връщането на заема обаче просрочил във времето и спрял да отговаря на телефонните обаждания на кредитора.

Така след пет дни закъснение, биячите спипали общинаря в центъра, където той най-спокойно обядвал. Напъхали го в служебния автомобил „Опел Астра” със сини буркани и го закарали във фирмения офис, където разтреперен съветникът обещал да върне парите. За да всеят респект обаче, главорезите отрязали върха на показалеца му, като дори заснели видео на зверството, на което се забелязва как по време на интервенцията панагюрецът се напикава от ужас.

Стреснат от непредвидения развой на събитията, още на следващия ден той изпратил двама свои приближени, които върнали на кредитора не 35, а 40 хил. лв. За случилото се общинарят не подал жалба, защото знаел, че силоваците от фирмата за бързи кредити работят към специалните служби.

Кметът на Добринище от ГЕРБ Петър Галчев също се опарил, след като опитал да си играе с търпението на страховития лихвар. Тиражираният в медиите като примерен съпруг и баща Галчев взел заем, за да купи джип „Мерцедес” за 160 000 лв. на любовницата си Александра.

Джипът обаче бил прибран от лихваря заради неиздължени вноски, а кметът предупреден да не припарва повече до офиса. Честа практика на кредитора била и тази да принуждава клиентите си да му предоставят банковите си карти и ПИН кодове.

ММА-звездата Даниел Илив също не остава по-назад по отношение на третирането на длъжниците. Парадиращият с връзките си с ГЕРБ Илиев има офис за бързи кредити на столичната ул. „Черковна” 23, а силоваците, които работят за него, са основно млади момчета от агитката на „Левски”.

Боецът работи с 30% лихва. При заем от 1000 лв. длъжникът се задължава ежемесечно да изплаща 300 лв. лихва, без по този начин да погасява част от сумата.

При забава на вноска се начислява допълнителна лихва. Здравенякът не толерира забавяне на дълговете повече от седмица, затова 2-3 дни преди да настъпи денят за вноската, служителите на фирмата започват да звънят на длъжниците.

Реклама

Те разполагат и с база данни, в която са въведени адресите на клиентите и в случаите, в които някой от тях се опита да се покрие, бива навестяван от главорезите.

До услугите му прибягват предимно млади хора с непостоянни трудови доходи, които имат лошо кредитно досие, поради което банките не им отпускат кредит. Част от тях живеят със семействата си и поради тази причина често се налага роднитите и близките на лицата, взели пари на лихва, също да връщат дълговете им.

Футболистите, които взимат пари от посочените лихвари, пък биват принуждавани да играят черно тото. Най-пресният пример е Стефано Кунчев, вратар на „Спортист” Своге, който в последните мачове е бил изваден от състава заради съмнения, че е продавал мачове.

Кунчев в момента е в Гърция на почивка до началото на януари, но шефовете на клуба са го предупредили, че ще го подложат на детектор на лъжата.

Други футболисти, които бяха затънали в кредити, са Здравко Димитров от „Левски” и бившият вратар на „Лудогорец” Владо Стоянов, твърдят източници на „Уикенд”.

Здравко Димитров, който стана силно популярен в публичното пространство със скандален клип, на който се вижда как ръкоблудства в съблекалнята на „Герена”, често прибягвал до услугите на лихвари, защото имал проблем с хазарта.

Футболистът непрекъснато вземал пари и от своите съотборници. Неотдавна той взел кеш над 20 000 лв. от Валери Божинов. След като задлъжнял със 7000 лв. към боецът Даниел Илиев обаче, част от сектор „Б” се настрои срещу него.

Фракцията „Ултрас Левски” дори издигна многозначителен, заплашителен транспарант към бившия младежки национал. Той гласеше „Времето ти изтича!”, а към него бе прикрепен и задраскан №11. 30 000 лева младокът прибрал и от друг столичен лихвар, които пресрочил доста във времето.

След идването на Станимир Стоилов – Мъри обаче, Димитров погаси почти всичките си кредити и се съсредоточи основно върху футбола.

Когато е в „Черноморец” пък, Владо Стоянов взима от собственика на клуба 12 000 лева за операция на коляното, която трябвало да бъде проведена в Германия. От тях 5000 лева върнал веднага, защото споменал, че е заборчал към лихвари.

Останалите 7 изиграл в казино, което довело до отлагане на операцията. Към момента Стоянов продължава да дължи хиляди левове на лихвари.

1 Коментар
  1. Наталия Тривонова казва

    Благодарение на тази полуромантична статия научихме малко “повече“ от колкото искахме да знаем за световната футболан надежда, Здравко Димитров-Бързоръчко. Чудно колко време му остава на този може би бъдещ играч в Барса, ПСЖ или в МЮ, за тренировки и за футболни мачове, след като е толкова запален по комарджилък , а и е така неудържимо пристрастен към любов със себе си, т.е.онанизъм?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.