Зам.-министър от БСП си говори с…маздата (кой е Момчил Неков + СНИМКИ)

3 6 666

Момчил Неков, който записа името си като феномена 15/15, се завърна от евродепутатстването си Брюксел като богат социалист, а преди дни бе назначен за зам.-министър на земеделието като ценен кадър на БСП, лансиран лично от уж подалата оставка Корнелия Нинова.

Сред по-значителните му придобивки след 4 години на тлъста заплата в Брюксел е бяла мазда, в която Неков е…влюбен като пионерче. Колата присъства в данъчната му декларация, но в случая по-интересното е любовното отношение на младия политик към автомобила, дочу Narod.bg.

Неков я спира много внимателно на стръмна улица под „Студентския град”, където живее. След това в продължение на няколко минути я оглежда, случайно да не е паркирал така, че някой бърз и невнимателен шофьор да я одраска, пише „Уикенд”.

Очевидци казват, че е много забавно да се наблюдава как младият политик се вълнува и грижи за колата си и дори й говори нежни думи – така, както навремето Иван Костов беседваше с теменужките си, по признанията на съпругата му Елена.

„Ако види, че някой пешеходец минава по улицата, той изчаква да се размине с маздата му, сакън да не я докосне. В продължение на поне 10-тина минути я оглежда от всички страни, поглажда я по капака и внимава да не я закачи случайно някой клон от бодливите храсти край пътя.”

Реклама

Започнат ли дъждове, нахлуе ли циклон, Неков и неговата мазда вече не ги търсете на улицата, дори да му се налага скоро пак да пътува с нея. Колата се прибира директно в подземния гараж. Купил го е миналата година за близо 28 хил. лева.

„Ако е така грижовен и към обществените дела, както съхранява колата си, цена няма да има” – смеят се съседи, впечатлени от дълбоката връзка между автомобил и собственик.

Името на Момчил Неков се спрягаше за шефския стол в Агенция „Земеделие”, понеже ресорното министерство е в квотата на БСП. В крайна сметка, преди дни социалиста бе назначен за зам.-министър с указ на премиера Кирил Петков.

Момчил Неков се появи на сцената, благодарение на чиста случайност и объркване на преференциалния вот. Беше поставен на неизбираемото 15 място в листата на БСП за евроизборите,  но пък и номерът на партията му в бюлетината беше 15.

Неков отказа да отстъпи мястото си, обяви че не е „случайна грешка” и отпътува за Брюксел. Оттам се върна заможен, както показват данъчните му декларации. А и вече със солидна биография на евродепутат.

Преди да се потопи в политическия хайлайф, Момчил е работил в Комисия за защита на личните данни. В Европейския парламент той попада в комисиите по култура и образование и по земеделие и развитие на селските региони, което сега пък е негов плюс в битността му на зам.-министър. Иначе дори политическите му опоненти признават, че е почтено момче и името му поне до този момент не се е забърквало в далавери.

3 Коментара
  1. Локо Сф. от 1956 казва

    Не разбрах, кой е автора на изложението за Момчил Неков и каква е целта на горенаписаното. Пиша слаб 2 на това журналистическо разследване.

  2. Атанас Кирилов казва

    Не знам каква е целта на статията, но момчето е много интелигентно и читаво. Автор е на две книги в областта на политологията, има две магистратури и не съм сигурен дали вече не е защитил доктурантурата която прави. Нека си се радва и на маздата, която си е купил, той е от учителско не богато семейство.

  3. Григорова казва

    Много читаво момче, вече защити докторска степен в СУ, дано да е успешен пътят му в разкаляния български политически пейзаж!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.