Пропя още един от грабежа „Хемус”: Боби Пачката ми търсеше работа, подложка е на някой си

0 4 688

Още един участник проговори за аферата „Хемус“. Нова тв излъчи интервю с човек, свързан с една от кухите фирми, през които се твърди, че са минавали източените милиони.

Преди няколко седмици в дома на Камен Иванов и жена му Нина Тодоринова пристига ГДБОП, за да ги отведат на разпит за фирма „Виндор Монтана“. „Аз си казах, че сигурно е нещо за Боби (единственият обвиняем за схемата Борислав Колев, бел. ред.)“, разказва Камен Иванов.

Иванов се познава с „Боби“ от 7-8 години. И тогава и сега Камен се занимава със строителство на частно. За Колев знае, че е данъчен, който може да му намира работа в сферата на строителството.

„Един вид ми е бил като шеф по пътищата. Работил съм с него в Козлодуй за Околовръстното шосе. Интересуваше ме единствено да работя и да мога да си прехранвам семейството“, казва Иванов.

Преди две години Колев го потърсил с предложение – да прехвърлят фирма на името на жена му. „Тя не е направена от нас. Тя е на някой си, но фирмата е чиста. Така ми обясни.

Реклама

Нищо не сме давали като капитал. С това се е разправял Боби. Така говорихме с него, че като прехвърлим фирмата, жена ми трябва да ходи и да подписва договорите и аз му казах, че няма как да стане.

Жена ми да не е бизнесменка“, казва още Иванов. Затова жената дала пълномощно на друг човек. „За да може този човек да подписва договорите. Не познавам този човек. Не сме го виждали. Даже като отидохме в Монтана на гарата и се чудихме кой е този човек. Четем в интернет, че е изтеглил 18-19 млн.“, обяснява Камен Иванов. И допълва, че те не са откривали банкови сметки.

При прехвърлянето Борислав Колев му обещал, че ще му намери работа по строителството на „Хемус“. А Иванов щял да може да води и свои работници, от които да печели. И това се случило.

„Бях пратил мои приятели и получавах комисионна. За участъка Мездра – Ребърково. Мислех, че тези пари са за тази магистрала. Надницата беше 55 лв., на момчетата им казах – 50 за вас 5 за мен“, разказва Иванов. Хонорарите плащал Колев.

„Едва ли са при него тези пари (милионите, за които е обвинен, бел. ред.). Боби е подложка на някой си“, смята Иванов, който сам е притеснен, защото се оказал „без вина виновен и то за милиони“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.