Сигнал до Narod.bg: ГЕРБ в Димитровград се разпада, бивш кмет на Бойко се мазни на Кирил Петков

1 5 780

Бандата ГЕРБ започва ударно да се разпада, установи със задоволство Narod.bg. Сигнал до редакцията разкрива падението на гербопитеците в Димитровград, който стана поредният град, в който партията се люспи и всеки се спасява поединично, а най-хитрите се присламчват към Кирил Петков и Асен Василев.

Димитровградски общински съветници са истински изразители на промяната. За групата „Заедно за промяната“ може да се заснеме филм как местните феодали случват подмяна от години.

Прокуристът на „Неохим”, бивш кмет на Димитровград в периода 2007-2011 и експредседател на ОбС Стефан Димитров (на челната снимка с Бойко Борисов, б.ред.), започва битка с ГЕРБ в името на своето благополучие.

Въпреки, че след неговото кметуване хората в Димитровград безапелационно избират Иво Димов, той все пак успява да нагласи не малък брой общински съветници предимно от личния състав на „Неохим”. За ужас на Баце опозиционерите, начело с Калина Монева и Стоянка Йовова, подкрепят дори протеста срещу ГЕРБ край Стара Загора.

Общинските съветници освен, че бранят интересите на „Неохим”, се опитват да внушат на обществеността колко милеят Димитровград да е екологично чист регион.

Даже отделят от заплатите си, за да организират местен еко празник. От високата трибуна на местната Община пеят в един глас как Неохим няма общо с измрелите риби и крави край реката, която торовият завод иначе съвсем редовно обогатява.

Въпреки, че РИОСВ Хасково измерва 50 пъти завишаване на нитрати и нитрити в близост до Неохим от взетите от река Марица проби, случаят отшумява. За късмет на предприятието хора не са пострадали. За близо 30-те умрели крави, пили от водата на Марица и периодично намираните умрели риби, също се забравя.

„Заедно за промяната“, отчитайки накъде духа вятърът, умело пристават на ГЕРБ. В този случай прословутата на интуиция на Бойко Борисов го подвежда и Стефан Димитров се нарежда в листите на ГЕРБ, независимо от това, че години наред се борят с партията, като основен свой враг.

Реклама

Промяната се е случила.

Бойко Борисов лично посещава Неохим, където освен, че му благодарят за „спасените” работни места вследствие на договорената 40% по – ниска цена на природния газ (от което Неохим си възстановява 17 милиона лева) обещават да работят за своята зелена промяна. И спазват обещанието си.

От същата трибуна на Общинския съвет все така ежедневно набелязват нови виновни за качеството на атмосферния въздух в града.

Неохим е най-големият работодател в града с голямата група общински съветници и никой не смее да спомене, че те всъщност са и основният замърсител. 

Толкова за програмата им за екологична трансформация.

Никой няма да се изненада, ако следващото посещение в завода е също така лично от Кирил Петков и Асен Василев. Все пак „Заедно за промяната“ и „Продължаваме промяната“ може да се окажат идеологически съюзници поне според разбирането на Димитров и групата местни феодали.

И двете организации съдържат думата промяна, но промяната, която визира димитровградската групичка, е с друга цел – да се слееш, с който е необходимо, за да постигнеш целта си.

„Заедно за промяната“. Две думи. Който не е заедно с тях, да си търси друга работа. Затова и надвисналият над работещите там страх е несъвместим с истината.

Хамелеонството в политиката не е наказуемо, даже е признак на тарикатлък и устойчивост. Бурните води на река Марица ще отмият следите от нитратите и срама. Важното е промяната да донесе дивиденти, завършва сигналът до Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.