Нова ГЕРБ мръсотия: Как Бойко, Красен Кра(д)лев и Борис Тодоров „усвоиха” 6 млн. лв. от ремонта на Зимния дворец

1 8 479

Сигнал до Narod.bg извади на показ поредния грабеж на Бойко Борисов и неговото обкръжение. Става дума за злополучния ремонт за 6 милиона лева на Зимния дворец в София, който е под шапката на една от трите големи държавни фирми в сектора – „Академика 2011” ЕАД.

Ето и самия сигнал:

Привет, много са кърлежите, впили се в тялото на клетата ни държава, които смучат като за последно от години!

Един от тях е и Зимния дворец на спорта, където спортуването е на последен план. Това се вижда и от резултатите на отборите.

Навсякъде сме последни в класациите. Под шапката на „Академика 2011“ ЕАД нещата, обаче, стоят по друг начин.

От години за свободната пързалка, вместо билети, се раздават хвърчащи листчета, но колко оборот се отчита, това един Господ знае.

Така е и с всички обекти на фирмата, която се управлява от Анелия Дулчева Нунева председател на Съвета на директорите, Петър Руменов Петров – член на Съвета на директорите и Елиана Ваминова Шипковенска, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Академика 2011“ ЕАД.

Красен Кра(д)лев освободи Борис Тодоров след голямото лапане на 6 млн. от ремонта на Зимния дворец

Реклама

Шипковенска зае поста през февруари 2019-а, след като шефът Борис Тодоров без много шум бе освободен от поста от тогавашния министър Красен Кра(д)лев. Именно по негово време стана и злополучният ремонт за 6 милиона лева, обясни източникът на Narod.bg.

Тодоров се завърна начело на „Академика 2011“ през август 2014 г., след като беше директор на дружеството и при предходното правителство на ГЕРБ.

В последната му година от управлението – 2018, беше извършен ремонт на Двореца, но частично, там, където се вижда.

Бяха усвоени общо 6 милиона, но в момента картината е жалка. Потрошени врати, разкъртени съблекални, в които се консумира алкохол, цари безхаберие… Единственото, от което се интересува началството, е да прибира приходите.

А тези дни е богатият урожай. По цял ден – свободна пързалка! Предпочитам да съм анонимен, но в горното можете сами да се уверите, че е истина, като посетите обекта.

Посетете съблекалнята на хокеен клуб „Ирбис“ Имат си дори автомат за наливна бира. Изпращам Ви и копие на „билет“ за свободна пързалка още от далечната 2013 година. И така е до днес, независимо от ръководството.

Проверката на Narod.bg показа, че стойността на реконструкцията е 5 милиона лева с ДДС, от които 3 млн. лв. по договор с гарантиран резултат (ЕСКО ДОГОВОР) за енергийна ефективност и 1 млн. лв. 10-годишен кредит за строително-монтажни дейности.

Още 1 000 000 потъна в ремонт на тренировъчната зала и така милионите станаха 6…

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    А, колко СПЕЧЕЛИХА ТЕЗИ от ФАЛИТА на ЦСКА и ДОКАРВАНЕТО на „Литекс“ – Ловеч на „АРМИЯТА“?! КОЛКО????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.