ИЗВЪНРЕДНО в Narod.bg: Генерал Наско реактивирал 300 агенти на ДС, за да ги прикрие (ИЗПОВЕД)

0 3 663

Нелепият генерал Атанас Атанасов е прикрил между 250 и 300 агенти на ДС, като ги е реактивирал и по този начин е скрил тяхната самоличност. Врътката е станала по куц закон, действащ към 1998 г., разкри ексклузивно Narod.bg.

В сряда стана ясно, че ген. Наско ще е шеф на парламентарната Комисия по вътрешен ред и обществена сигурност, след като буквално изрекетира четровната коалиция със заплахата, че най-малкият партньор „Демократична България” ще напусне, ако „безценният експерт” не е шеф.

В крайна сметка ген. Атанасов бе избран със 120 гласа „за“, 49 „против“, а 6 се въздържаха. Като „поправката Атанас Атанасов“ определи Иво Атанасов от ИТН направената преди дни промяна в правилника на НС шефовете на парламента да могат да застават начело на парламентарните комисии.

Допреди това те можеха само да са членове на комисии. Предложението за поправката дойде от ДБ и още при обсъждането й Хамид Хамид от ДПС заподозря намерението Атанас Атанасов да стане председател на комисията.

Атанасов стана член и на комисията за контрол над службите за сигурност и СРС-тата. Тя се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия по реда на числеността на групите.

Първи начело на комисията застава Калоян Икономов от ПП. Ще го смени Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, след нея ще са Хамид Хамид от ДПС, Филип Попов от БСП, Николай Радулов от ИТН, Иван Димитров от ДБ и Николай Дренчев от „Възраждане“.

Ето, обаче, какво написа са одиозната фигура на генерал Наско дисидентът Петър Бояджиев, очевидец на драматичните събития от началото на т.нар. „преход”:

Реклама

Досега съм се въздържал съвсем съзнателно, но днес няма да го направя. Ако ДБ искаха да са последователни, не трябваше да предлагат и настояват за Атанасов. И ще кажа нещо, което много малко хора знаят.

През 1998 година, тоест по времето на ОДС, той беше шеф на НСС, сегашната ДАНС. Министър на вътрешните работи беше Богомил Бонев.

Тогава се гласува един окастрен закон за агентите на ДС, според който реактивираните беше незаконно да се разкриват.

И този хрисим красавец, дето днес се опъва, реактивира със своят подпис някъде между 250-300 агенти на ДС, за да ги прикрие.

За това има и други, разбира се, които да свидетелстват. Гротеска е той да символизира лицето на промяната. И не ми се мусете. Няма наши, няма ваши. Това, което знам, ще го казвам.

Разбира се, има и много други неща, но те са по-маловажни. Между другото, той беше шеф на тази комисия и по времето на Реформаторския блок.

И да не говорим, че с бивши агенти не може да се прави промяна, а с прокурори от времето на Тодор Живков може да се прави. Хайде стига с тези двойни аршини. Те ни докараха до тук.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.