Специален престъпник: Гранична полиция пуснала Горанов с крадения джип за 250 бона „по изключение”

4 6 019

Владислав Горанов се оказа специален престъпник, предаде репортер на Narod.bg. Гранична полиция е направила изключение, като е пуснала бившия финансов министър на бандата ГЕРБ да си тръгне от границата с издирван в Русия джип за 250 000 лева.

Това става ясно от вътрешните правила на Гранична полиция, цитирани от „Свободна Европа“. Според тях при установяване на издирван автомобил той трябва да бъде спрян и задържан от дежурния граничар. Правилата не са публично достъпни.

През почивните дни се разбра, че миналия петък Горанов е опитал да премине границата към Сърбия с тойота „Секвоя”, която е обявена за издирване. Автомобилът не се предлага на българския пазар.

Вместо колата да бъде задържана на границата обаче, Горанов обръща и се връща във вътрешността на страната, а когато по-късно се появява отново на граничния пункт, но с друг джип и придружен от шеф на гербаджийската транспортна фирма „Юнион Ивкони“ Ивайло Константинов, е пуснат да премине в Сърбия. Версията на Горанов е, че става дума за грешка, а „Тойота“-та е клонирана, припомня Narod.bg.

„Нещата не са толкова прости, както се опитаха да ги обяснят някои“, коментира вчера вътрешният министър Бойко Рашков. Той обясни, че за поведението на граничните полицаи тече проверка. Резултатите от тази проверка все още не са обявени, нито е ясно кога се очаква тя да приключи.

Според наредбата за граничните пунктове, качена на сайта на „Гранична полиция“, органите за граничен контрол „разкриват и задържат нарушители на държавната граница, издирвани лица и транспортни средства на територията на ГКПП“.

Реклама

„Сега“ чака отговори от пресцентъра на МВР за цитираните от „Свободна Европа“ вътрешни правила, както и какъв е по принцип редът при установяване на издирвани превозни средства при проверка на ГКПП – както какво се прави с колата и какви са последиците за водача й. 

Според Закона за МВР полицейските органи могат да изземват временно вещ, за която има сигнал за издирване. При отказ на лицето да предаде вещта тя се изземва с протокол и текат срокове, в които държавата, издирваща вещта, може да си я потърси от МВР.

Еднакви случаи, различна развръзка

„Свободна Европа“ разказва случай от 11 декември, идентичен с този на Горанов, но със съвсем различна развръзка. Семейството на Кирилка Димитрова пътува към Турция, за да отиде на пазар в Одрин.

На граничния пункт „Капитан Андреево“ обаче става ясно, че колата им е обявена за издирване от Интерпол. „Въпреки че граничарите проявиха разбиране и ни казаха, че понякога се случват такива неща, просто ни свалиха от колата и я конфискуваха на място“, разказва Димитрова.

„На нас не ни разрешиха да се врътнем и да си тръгнем, както на Владислав Горанов“, допълва тя.

По думите ѝ след като се установява, че тяхната кола е издирвана, като тази на Горанов, процедурата трае около час.

„Отбихме встрани, разгледахме документите, направиха оглед на колата, както си е описано в техните процедури и ни казаха или да се обадим на някого да ни вземе, или да си вземем автобус до София“, разказва жената.

4 Коментара
  1. КУДЖУ казва

    и копойчетата и този цървул да ги АНАЛизират веднага ,а този палячо, Рашков да го почва ,страхлив е като мишка ,ще пропее преди да му задават въпроси

  2. QZQ казва

    Много противна мутра! Ако бяхме бяла държава този наглец щеше да е в пандиза и любовница на бай мангу.

  3. панчо виля казва

    Какъв удобен момент проспаха или по-точно елиминираха ятаците на ГЕРБ на границата. Арестуването на това леке и започването на сурови разпити щеше да даде колосални резултати в полза на разкриване престъпленията на Тиквата. Използвайки повода на това конкретно престъпление на Горанов би дало възможност да бъде изстискан и за „безплатното си жилище“ , и за необяснимото забогатяване на елита на ГЕРБ, и за тайните офшорни сметки на този елит, и за чекмеджетата на баш престъпника, и за оргиите на този елит и най-вече на главатаря му, и за престъпното пилеене на фондове и средства за всевъзможни капризи, прищевки и глупости на диктатора, и за резултатите от престъпната практика с назначаването на „калинките“ и слугите, и … за каквото още се сетят момчетата на Рашков. Още не е късно да се приложи тази схема дала резултат при Ал Капоне, в която спипаха счетоводителя му и той разкри факти въз основа на които стана възможно осъждането на гангстера, пък макар и заради неплатени данъци. А в нашия случай за Тиквата ще има безброй основания. А когато той самият пропее не се знае колко народ ще завлече в затвора. Ти си на ход Рашков и не се бави.

  4. […] Специален престъпник: Гранична полиция пуснала Горано… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.