Война в ГЕРБ-Пловдив! Кметът Здравко Димитров отсвири Бойко Борисов

1 8 017

Пълен разрив между кмета на Пловдив Здравко Димитров и партия ГЕРБ тече пред очите на електората, като скандалът се разраства в открита война, научи Narod.bg.

Гербопитекът Димитров играе от много време не с районните кметове и общинските съветници на шайката, а с всички останали партии в местния парламент, за да разпределя най-вече тлъстите обществени поръчки във втория по големина град в България.

Действията на кмета срещу съпартийците от ГЕРБ ги накара в открито писмо да поискат оставката на верния му заместник Пламен Райчев, което градоначалникът категорично отказа.

Войната означава, че кметът Здравко Димитров надали ще бъде издигнат отново, но пък до местните избори има достатъчно време за още доста съмнителни комбинации. Често нещата в Пловдив се случват въпреки мераците на недоволните гербопитеци, пише „Галерия”.

Стигна се дотам кметът на район Централен да застава на страната на протестиращите жители на ул. „Май“, която седи разорана от повече от година и половина. Така разривът вътре в шайката вече е видим за всички. Разговори между представителите на ГЕРБ и техния кмет относно политиките за управление на Пловдив вече няма.

Тези разговори Здравко Димитров води с други фактори извън хората на Баце. Край общината като същински градоначалници паркират не избраните от партията районни кметове, а представителите на другите политически формации в местния парламент.

Те са хората, с които Димитров взема решенията ежедневно в кабинета си и които му осигуряват комфорт в общинския съвет – „Кауза Пловдив“, ВМРО и „Съюз за Пловдив“ управляват община Пловдив в последните две години, смятат от ГЕРБ.

Реклама

Конфликтът в редиците на бившите управляващи е провокиран от бившия кмет Иван Тотев, също от ГЕРБ.

Той и общинските съветници бяха против заема от 40 милиона лева за належащи ремонти. Димитров обаче успя да прокара решението с подкрепата на останалите партии и коалиции.

Нещо повече, той така нагласи нещата, че решенията кой квартал, улица или терен да се ремонтират, се вземат на централно ниво от кметската управа, без районните кметове.

Стигна се до абсурдната ситуация кметовете на районите да се съберат в централата на ГЕРБ в града и да дадат пресконференция, на която обвиниха Димитров в липса на прозрачност и поискаха оставката на неговия заместник.

Скандалът в Пловдив е удобен момент за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да си разчисти сметките със Здравко Димитров. Двамата не са в добри отношения, въпреки че Борисов никога не е крил доброто си отношение към Пловдив.

Той винаги се кандидатира именно от тепетата за народен представител, непрекъснато го посещава и го използва за демонстрация на постиженията на ГЕРБ в строителството и ремонтните дейности.

При посещенията си в последните месеци обаче Борисов не се среща с Димитров, а показва близост с бившия си фаворит и виден далавераджия Иван Тотев.

Гневът на Борисов срещу Здравко Димитров е заради откровения провал на партията на последните избори. На тях „Продължаваме промяната“ победи, като взе 33% от гласовете срещу 26% за ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.