Става страшно! Лаура Кьовеши заповяда на Цацаров да разрови 4 далавери с европари по времето на ГЕРБ

6 7 748

Става все по-страшно за шайката на Бойко! 4 проверки за злоупотреба със евросредства са възложени на КПКОНПИ от екипа на Лаура Кьовеши, предаде БНТ. Измамите са направени по времето на ГЕРБ, уточни източник на Narod.bg

Главният прокурор на Европейската прокуратура и председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров подписаха Споразумение за сътрудничество между прокуратурата и Комисията.

Споразумението цели за бъде ускорен процесът на сътрудничество и обмен на информация, в рамките на установените правомощия на двете институции.

При разследването на престъпления от компетентността на ЕП, които засягат финансовите интереси на Съюза и са извършени от лица, заемащи висши публични длъжности, органите на Комисията – дирекция „Противодействие на корупцията“, действат под непосредственото ръководство на съответния български европейски делегиран прокурор. КПКОНПИ ще предоставя на Европейската прокуратура пълна информация за установени корупционни престъпления.

В споразумението е посочено, че „Комисията информира без ненужно забавяне ЕП за всяко престъпно поведение по отношение на което би могла да упражни своята компетентност“.

Реклама

Европейските прокурори могат да възлагат на антикорупционната дирекция извършването на предварителни проверки, както и да упражняват контрол в тази насока.

Предвидено е също, че в хода на вече образувани досъдебни производства ЕП и КПКОНПИ си взаимодействат по реда на НПК и Регламент (ЕС) 2017/1939, като действия по разследването се планират съвместно и могат да се възлагат на служители на дирекция „Противодействие на корупцията“.

Освен в наказателното производство, взаимодействието ще се осъществява и при отнемането на незаконно придобито имущество. Европейската прокуратура ще уведомява КПКОНПИ чрез председателя ѝ за всяко повдигнато обвинение, което според ЗПКОНПИ налага образуването на имуществена проверка.

На органите на Комисията могат да се възлагат и действия по налагане на запори и възбрани, както и по управление на обезпеченото имущество.

Двете институции ще провеждат и съвместни обучения, с цел повишаване на подготовката на прокурори и служители на Комисията.

До настоящия момент, преди подписване на Споразумението, на дирекция „Противодействие на корупцията“ в Комисията са възложени от европейски делегирани прокурори 4 проверки с предмет злоупотреба със средства на ЕС.

6 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  Е,как смятате,Цацаров ще РАЗСЛЕДВА ли или ще ПОДАДЕ ОСТАВКА????????????????????????

 2. Градинаров казва

  Интересува ме следното ! Това , което го пишете , може ли да се прочете в друга медия или то се намира само във вашата ! Малко , някой път някой от публикациите приличат на страшни приказк

 3. Градинаров казва

  Интересува ме следното ! Това , което го пишете , може ли да се прочете в друга медия или то се намира само във вашата ! Малко , някой път някой от публикациите приличат на страшни приказки

 4. Питанка казва

  Кои и за какво са тези 4 бр. проверки?! Като за начало?! Кои бивши крадливо-корумпирани управляващи ще включват?! Какво става и със Списъците по Магнитски?! Или да чакаме по РИКО?!

 5. Иво казва

  Тая Лаура е един много голям въздух под налягане. Минаха години, изтекоха милиарди, а тепърва щяли да анализират откъде да почнат да проверяват. Животът си отиде, те още на са почнали нещо да правят…

 6. Дедо Пене казва

  Лаура е джендър-прокурор, както всички служители в ЕК. Тя бе изгонена от поста си на Гл.разследващ прокурор на Румъния /след обвинения за избирателни процеси/0 от румънските висши магистрати.ПОСЛЕ И НАМЕРИХА СИНЕКУРНАТА ДЛЪЖНОСТ,ЗА КОЯТО БЕ ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ/френския кандидат се отказа/.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.