Само в Narod.bg: Боби Пачката се договори с прокуратурата – финтират делото за грабежа „Хемус” към „мулета” от ниските нива, за да опазят Бойко

1 9 465

Борислав Колев, прибрал 53 млн. лева в чували от парите за лот 5 на магистрала „Хемус”, се е договорил с прокуратурата да опазят крайния получател на откраднатите пари – кръга около Бойко Борисов, научи ексклузивно Narod.bg от свои хора в държавното обвинение.

Според данните Боби Пачката, както нарекоха бившия служител на НАП, при разговор днес с вътрешния министър Бойко Рашков действително е споделил имена на замесени в схемата.

Става дума, обаче, за „мулета” от ниските нива, през които парите са преминали транзит към върха на бандата ГЕРБ.

Всичко това е договорено с прокуратурата срещу по-леко обвинение с цел пълното оправдаване на Колев и неговата роля в колосалния грабеж.

От думи на брат му Иво Колев по-рано днес стана ясно, че Борислав иска среща с Бойко Рашков и с прокурор №1 Иван Гешев.

Реклама

Пред журналисти Иво Колев заяви, че крайните получатели на чувалите с пари са високопоставени хора с влияние, които са замесени в схемата. Затова до момента Борислав не е споделил разкрития за нея пред разследващите органи.

„След като се касае за такива суми и такива мащаби, дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Брат ми има информация, която е от значение за разследването”, посочи Иво Колев.

Борислав Колев бе оставен в ареста – това реши Софийският апелативен съд. Той обаче не се яви в съдебната зала, защото е с остра стресова реакция. Писмото за това дойде от центъра за психично здраве. Преди дни, докато слушаше решението на магистратите, обвиняемият Борислав Колев припадна.

Според магистратите има достатъчно доказателства за неговата съпричастност към престъплението.

Свидетели твърдят, че той е свързан с всички 5 фирми, на които са били изплащани средства за строежа на АМ „Хемус“. По нареждане на Колев свидетелите са теглили пари от сметките на тези дружества и са ги подготвяли в сакове за обвиняемия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.