АРМАГЕДОН: Арести до дупка за „котараците”, „суджуците” и „калинките” на Бойко

1 6 559

Отдавна е ясно, че смяната на властта този път ще бъде драматична и няма да има нищо общо с рокадата в Цитаделата на „Дондуков” 1 след управлението на БСП, СДС, НДСВ, Тройната коалиция, Орешарски.

Разликата между близкото минало и актуалната конюнктура се състои в това, че никой никога преди ГЕРБ не бе концентрирал толкова много видими и задкулисни ресурси под един знаменател.

Режимът на Борисов създадено могъща криминално корпоративно-олигархично система, готова да взриви държавата, даже да докара нацията до гражданска война. Макар и без оръжие, Шайката ще продължава саботаж до дупката, тъй като за нея залогът е на живот и смърт.

Ако новото правителство на Промяната стъпи здраво и започне ревизия на периода Борисов, неизбежно ще се стигне до арести и съдебна отговорност за някой от челните „котараци“, „суджуци“ и „калинки“. Няма да е лесно и за самия Началник на бандата.

Преторианската верига обяви бойна готовност

Редовния кабинет на Кирил Петков още не бе навършил седмица, но преторианската верига обяви максимална бойна готовност – тоест, всичко за фронта, всичко за победата, както гласи един лозунг от участието на България в заключителния етап на Втората световна война.

Както можеше да се очаква, първа на амбразурата се хвърли личната прокуратура на Борисов – без значение за какво точно става въпрос командата на Гешев безцеремонно заяви пред обществото със своите действие или бездействие, че ще стъпва всяко разследване срещу Шайката, като същевременно превантивно и избирателно ще нанася удари срещу опасните за ГЕРБ и компания. Просто и ясно е – този, който не е с нас, е против нас.

Какво показва бързият прочит на последните събития?

Прокуратурата не загуби нито минута и за нула време пропищя от натиска на МВР при разследванията  около зулумите на ГЕРБ-овата клиентела в пътното строителство, регионалните проекти и всичко останало по картата на грабежа.

Без съмнение, подобен защитен подход ще бъде приложен и към престъпленията в Напоителни системи от периода на „десния“ идеолог Георги Харизанов, известен още и като клиент на Темида.

Пълната бойна готовност започна с Прокуратурата, но съвсем не завършва с Гешев и подопечните му магистрати, охранени от тлъсти заплати. По същата писта се включиха повечето от основните звена от веригата за усвояване на властта и заплатени от Борисов.

Показателно бе, че дори ЦИК прие всички ропоти на ГЕРБ, като междувременно не посмя дори да смъмри Началника за нарушение за закона чрез агитация в изборния ден.

Реклама

Най-мазната мимикрия на обладаните мисирки „ала Бети“ бе в СЕМ. По-важното е, че реални социално-икономически механизми като комисията на Цацаров, КЕВР, КЗК и КРС не работят по предназначение, закони морал.

Не си правете илюзии, идва Армагедон

Не съм сигурен, доколко мислещата част от нацията си издава сметка какво предстои. Набързо споменах някои от фундаменталните преторианци на Борисов, но тази снимка далеч не изчерпва реалната ситуация.

В железния строй на системата се нареждат синдикати за лично ползване от такива като пишман лидерите от „Сокни пазар“ и Гарибалди, различни административни и силови структури, академични, културни, театрални, музикални, „свирки“, спортни измекяри и подобни всевъзможни мъжки, женски и джендър проститутки.

Да не говорим за тежката категория на бизнес клиентелата, гепила над 4 милиарда само през последната година от диктатурата на Борисов.

Именно рестото от минимум 10% от тази „манна небесна“ осигурява финансовия ресурс за саботажа срещу Промяната.

А сега народът ще трябва да се гърчи и да плаща за нормализацията на страната след евроатлантическата мафиотизация под егидата на Меркел, ЕНП и Вашингтон. За тях Борисов бе просто една „тиква“, ала Зеленски за Украйна, но рестото остава за нас.

От милиони към мобифони

В продължение на близо две десетилетия подмокрените „мисирки“ от централни и местни медии, напазарувани и обезчестени от Борисов, внушаваха, че няма как да изгрее Слънцето и да се появи Луната без санкция от Бащицата.

Няма как да спестя жестоката истина – Шайката на Борисов и компания открадна милиони и милиарди от бюджета и вноските на българските данъкоплатци в Европейския съюз, но сега разчита на късата памет и невежеството на мобифоните, зомбирани като безгласни електорални електрони.

Дали Бойко дава заплати и пенсии от чекмеджето или хвърля циничен подкуп с вашите пари?

Коментар на Георги Атанасов за вестник „Минаха години“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.