ОПГ в Narod.bg: Пияният кмет от ГЕРБ Иван Иванов се размина със затвора – не даде кръв за алкохолна проба

5 2 794

Пияндурникът от ГЕРБ Иван Георгиев, кмет на Ахелой, финтира полицията и не даде кръв за алкохолен тест, въпреки, че бе спипан кьоркютук зад волана, и така се размина със затвора, алармира източник на Narod.bg от морския град.

Законът казва, че шофирането с алкохол в кръвта над 1,2 промила е престъпление. Наказанието е лишаване от свобода от една до три години и глоба от 200 до 1000 лева.

А че гербопитекът е седнал зад волана с много повече, няма и капка съмнение – Иван Георгиев криволичил по пътя и се държал агресивно със спрелите го полицаи.

Незнайно защо с изтъркани номера местните полицаи се оставили да бъдат измамени от пияницата, който е заровен в 16 ч. в събота да „кара ски” зад волана на личния си автомобил, а после до 22 ч. разигравал лекарите, за да изтрезнее достатъчно, преди да се прибере… вкъщи.

В събота следобед при извършване на обход в Ахелой служители от РПУ – Поморие забелязали при разминаване автомобил, движещ се криволичещо по пътното платно, управляван от кмета на населеното място – Иван Георгиев от организираната престъпна група ГЕРБ.

Последвали го, подавайки звуков и светлинен сигнал за спиране, но кмета не се подчинил и след кратко преследване автомобила е спрян на улица в Ахелой.

Кметът отказал да предостави документи за самоличност, както и да бъде тестван за употреба на алкохол.

Реклама

Разбирайки, че ще бъде задържан от полицейските служители, кметът заявил, че има сериозни болки в областта на корема, което наложило отвеждането му в УМБАЛ-Бургас. Първоначално е прегледан от лекар в спешното отделение, след което поискал да го прегледа хирург.

Назначили са му ехограф, където чакали близо два часа. После прегледалият го хирург заявил, че не открива нищо обезпокоително и поискал да му вземе кръв за пълно изследване.

Кметът рязко оздравял, като отказал всякакви последващи прегледи. Отказал да подпише всички съставени му актове – за неподчинение на полицейско разпореждане и за отказ от тестване за употреба на алкохол, включително и заповедите за задържане.

След като поседял в РПУ – Поморие, около 22.00 ч. гербопитекът е освободен, без да даде кръв за алкохолна проба… Така, вместо пандиз, гербопитекът се размина само с взимане на книжката.

Според закона, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол в кръвта и/или с тест за установяване употребата на наркотични вещества се наказва с лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и глоба 2000 лв.

В случая обаче става въпрос само за административно санкция, която няма да му попречи да продължи да бъде кмет. Ако бе тестван и се установеше над 1,2 промила алкохол в кръвта, пияндурникът щеше да стане да бъде осъден и мандатът му да бъде предсрочно прекратен. В подобна ситуация преди време попадна и друга партенка на ГЕРБ – кметът на Пазарджик Тодор Попов, заловен пиян и надрусан зад волана.

5 Коментара
 1. Тиквата в затвора казва

  Егати и грозника! Този ръб по – грозен и от вожда си! Не стига, че грозен, прост, крадлив а и пиян!

 2. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

  еееееегати ,чукундура ,мусурата му на прясно ебан питекантроп,грозен и тъп – на челото му две мравки не могат да се разминат. класически селски бек

 3. ГЕРБав идиот казва

  Тоя конкретно кат’ го гледам ми мяза на кретен.

 4. Жан-Батиста Перголезиев-Каракопоев казва

  И тоя анаЛ-фабет бил чел само една книга през живота си . И това романа “Ян Бибиян на ЛунЪта“.

 5. Локо Сф. от 1956 казва

  За случаят с кмета на Ахелой, както и за много подобни случаи с известни и заемащи високи постове лица, спрени за проверка от КА с нарушение, Народното събрание да приеме подходящ закон за строго наказание и отнемане на личното превозно средство, както и с години да не шофира и т. н…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.