ПАДЕНИЕ: ПКП Караянчева влезе в парламента през задния вход

4 3 784

Знакови за провала на ГЕРБ фигури се връщат в парламента през задния вход – като нещатни сътрудници, дочу Narod.bg. Бившият председател на Народното събрание ПКП Цвета Караянчева, например, която за втори път не успя да стане депутат, ще помага на партията за парламентарната дейност.

Освен нея бившият икономически министър Лъчезар Борисов ще сътрудничи в областите икономика и финанси, показа справка в регистъра на НС.

Другата парламентарна група с вече назначени щатни сътрудници е тази на „Възраждане“, която ще се съветва от двама души в областта на медиите и комуникациите. Останалите парламентарни групи все още не са обявили сътрудници. За сметка на това 27 депутати вече са вписали такива, пише „Сега”.

Народният представител от ГЕРБ Александър Ненков ще се ползва от помощта на Атанас Андонов Бояджиев в сектор икономическа политика. Човек с това име е фигурирал в надзорния съвет на държавния „Български ВиК Холдинг“ до април тази година.

Реклама

Вторият му сътрудник ще го съветва в областта на регионалното развитие. Гюнай Хюсмен от ГЕРБ също се ползва от двама помощници в секторите икономика, човешки права и земеделие.

Сътрудник на депутата от ГЕРБ Евгения Алексиева в областта на младежките политики ще бъде синът на бившия изпълнителен директор на БНТ Нидал Алгафари – Николай. Джевдет Чакъров от ДПС пък ще има двама съветници за областите здравеопазване и медии, законодателство, околна среда и еврофондове.

С по двама сътрудници са и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Анатасов. Иванов е избрал да има съветник по координация и комуникация и по правна дейност и културни политики. Атанасов пък е назначил сътрудници за обща координационна дейност и връзки с обществеността.

Нещатни съдрудници вече са си назначили и депутатите Тошко Йорданов от ИТН, Ивайло Мирчев от ДБ, Крум Зарков от БСП, Тома Биков и Росен Желязков от ГЕРБ и др.

4 Коментара
 1. !!! казва

  Всичките изброени са доказали се таланти, достойни да ги хрантутиме с нашите данъци, особено любимеца ми Биков, толям кеф е да му слушам глупостите.

 2. ИСТИНАТА казва

  ПКП я разбираме, толкова и е БАГАЖА, но къде ТУК е СЪПРУГА и, защо НЕ и ПОМОГНЕ?!?!?!

 3. до !!! казва

  Ако това котенце биков един ден влезе ,такава сватба ще му спретнем,месец след това няма да може да седне

 4. истината казва

  то ,че простата кърджалийска кутка е смешна и жалка ,ти мъжа и да видиш….ама и какъв да бъде гърнето и капака,,чакаме да видим малките прости кърджалийски кутета

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.