Оферта за Гешев – да стане защитен свидетел срещу Бойко Борисов!

1 5 905

С демонстративно неприличие, описано от самия него в един от изтеклите записи с думите: „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер (Борисов – бел. ред.), се правите много успешно“, в сряда главният прокурор Иван Гешев изигра поредния си медиен скеч.

„Ние имаме съвпадение с правителството на Кирил Петков за нулева толерантност към корупцията и престъпността… Президентът е обединител, той има определени правомощия в конституцията и може да извърши каквото прецени в интерес на българските граждани. Аз съм сигурен, че българският президент Радев работи в тази насока“, заяви той пред репортери.

През юли 2020 г. мнението му звучеше така: „Политикът Радев се нареди до Черепа и останалите олигарси на прехода, ограбили живота на цяло поколение българи. Ние, прокурорите, оставаме на страната на народа!“

Миналата неделя на специална пресконференция главният прокурор се опита да подмени факта на бездействието си по аферата с изтеглените с чували милиони за магистрала „Хемус“ с предизвикало смях оплакване за натиск върху „господарите“ на разследването.

Реклама

В сряда се оказа, че вече нямал различия и с Бойко Рашков. Това може би ще лиши европейските институции от екзотичния сигнал, в който прокурорите щяха да обяснят как не искат да слушат показания за това къде са отишли чувалите, но от МВР ги „натискат“.

Ясно е, че Гешев се пробва да спазари възможната си оставка против някаква преференциална оферта – по образеца на Филчев, който известно време се правеше на дипломат в Казахстан, преди да се отдръпна в първокласно успокоение. Да се случи същото с Гешев обаче ще е равно на бомба с помитащ новата власт резултат.

В същото време за главния прокурор има друга опция – да стане защитен свидетел за механизмите и лицата, с които беше завладяна страната и беше разграбена КТБ. Наистина ще е скъп в тази си функция и най-сетне ще свърши същинска работа в битката против корупцията.

Източник: „Капитал”, заглавието е на Narod.bg

1 Коментар
  1. !!! казва

    Гешев, бай Ставри те очаква с умиление!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.