ЧЕСТИТО: Спря делото срещу депутата от ДПС Юсеин Вейселов, пратил в гроба колоездач при катастрофа

0 3 425

Честито… Окръжният съд в Габрово спря дело срещу депутата от ДПС Юсеин Вейселов, обвиняем за причинена смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие, дочу Narod.bg.

На прокуратурата е дадена възможност да инициира процедура, предвидена от закона, за снемане на наказателната неприкосновеност на новоизбрания народен представител, предаде БНР.

Реклама

Наказателното производство в Габровския окръжен съд е за престъпление, извършено на 22 октомври 2019 година, когато при управление на лек автомобил обвиняемият Юсеин Вейселов (посочен само с инициалите Ю.В., бел.ред.) от севлиевското село Петко Славейков нарушил правилата за движение и така – по непредпазливост – причинил смъртта на насрещно движещ се велосипедист.

В заседание по наказателното дело съдът е спрял производството срещу извършителя до снемане на имунитета му от Народното събрание, се посочва в съобщението от пресцентъра на съдебната институция.

Единственият народен представител, чието име отговаря на посочените инициали, е депутатът на ДПС от Габровския избирателен район – 27-годишният Юсеин Вейселов, показа проверка на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.