Синът на „кмето на Симитли, дето спа с Бойко Борисов“ – на мушката на МВР за грабежа „Хемус“

2 4 911

Разследването на аферата с магистрала „Хемус“ и източените 53 млн. лева от лот 5 за чекмеджето на Бойко, ще доведе до промени в състава на някои от парламентарните групи.

Тази закана отправи миналата събота служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който запазва поста и в редовното правителство с премиер Кирил Петков за ужас на гербопитеците.

Думите му прозвучаха като анонс, че някои депутати може да се разделят с имунитета си и да станат обвиняеми. Заради изчезналите десетки милиони левове от авансовите плащания, преведени от държавата на частни строителни фирми за изграждането на магистралата, засега има три досъдебни производства, пише вестник „Галерия“.

В Националната полиция се води разследване за сключване на неизгодна сделка в особено големи размери. Прокуратурата разследва безстопанственост по данни от доклад на Сметната палата за „Автомагистрали“ ЕАД.

Делото на ГДБОП пък е за пране на пари и точно по него беше арестуван 42-годишният Борислав Колев. Бившият данъчен е сред най-елитните рефери по футзал. Той е сочен като основна фигура в схемата за пране на пари, в която от МВР твърдят, че участват и бивши управляващи.

Реклама

Според предварителна информация ГДБОП е установила връзка на Колев с настоящия депутат на ГЕРБ Стефан Апостолов, твърди сайтът „Марица“. Апостолов също е добре познато име в родния футбол. Той беше дълги години рефер, а след последния конгрес на БФС се изявява като съдийски наблюдател.

Апостолов е депутат в последните няколко парламента, като винаги е последен в листата на ГЕРБ в Благоевград, след което изскача на първо място заради преференциите.

Същото се случи и на последния вот на 14 ноември, като тогава получи 33,54% личен вот в района. 33-годишният Апостолов е син на кмета на Симитли, бившия елитен рефер Апостол Апостолов-Поли, лидер на ВИС за региона в началото на прехода.

За него покойният вече бизнесмен Методи Бачев, собственик на любимата на ГЕРБ строителна фирма „Агромах“, че „кмето на Симитли е е**л Бойко Борисов“.

На последния конгрес на БФС, на който Борислав Михайлов бе преизбран с 11 гласа пред Димитър Бербатов, синът на Поли бе предложен за член на изпълкома на централата, но получи само 126 гласа, най-малко от всички.

Връзката на Стефан Апостолов с аферите около строежа на АМ „Хемус“ вероятно е заради отношенията му с Борислав Колев и ролята на благоевградски компании, получили най-големи преводи от държавата за строежа на магистралата, твърдят запознати с разследването.

2 Коментара
  1. махалото казва

    Из мемоарите на Б. Борисов: Моето семейство беше много бедно. Ако не бях момче, съвсем нямаше да има с какво да си играя. БАСИ ТОЯ ОТ МАЛЪК Е ЛЪСКАЛ ДОКАТО ПРИПАДНЕ….ЧИКИЯТА ИЗГЛАЖДА МОЗЪЧНАТА КОРА – ПАВЛОВ/ОНЯ С КУЧЕТО- ТОВА ЗА БАЦО/

  2. Иван казва

    до написалия тази драсканица – Прост човек и силен ветър спирка нямат!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.