Питане на Narod.bg: Христо Терзийски да обясни какво общо има с Магарето и скандални схеми за автозастраховки в „Армеец“? (Бившият МВР министър се оплете в лъжи)

2 6 086

Бившият МВР шеф в последния в историята кабинет на ГЕРБ Христо Терзийски, уличен от Narod.bg във връзки с подземния свят, дължи отговори на много въпроси, касаещи неговата лична професионална и социална хигиена.

В сигнал до редакцията източник от Вътрешното министерство призова гербопитекът, сега депутат, да обясни какви са общите му пресечни линии с гангстер, познат като Магарето, по скандални схеми с автомобилни застраховки в ЗАД „Армеец“.

Според наличната информация на Narod.bg става дума за огромни злоупотреби с автомобили, регистрирани и платени от застрахователното акционерно дружество като „пълна щета“.

Повод за питането стана новината от МВР, че Специализираната прокуратура отказва да разследва организирана престъпна група във Вътрешното министерство по времето на ГЕРБ, в челните редици на която е самият Христо Терзийски.

Както вече писахме, Специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство срещу ОПГ от ръководни служители на ГД „Национална полиция“ в периода 2018-2020 година – по това време управлявана от Терзийски.

Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, която разследва случая, е обжалвала прокурорското постановление за отказ, съобщиха от силовото ведомство.

Разследването е започнало по постъпили сигнали и медийни публикации, касаещи висши професионални ръководители в ГДНП и граждани, извън системата на МВР.

Използвани са специални разузнавателни средства с разрешението на Специализирания наказателен съд и са изготвени веществени доказателства.

Разследването е одобрено от тогавашния министър на вътрешните работи – сенчестия Младен Маринов с цел неговият наследник Терзийски да бъде държан на каишка, обясни схемата информатор на Narod.bg.

Реклама

Уведомена е ДАНС и Специализираната прокуратура. През юни 2020 г. събраните материали са докладвани във Върховната касационна прокуратура.

По-рано днес уличеният в контакти с мафията бивш министър във фейсбук пост обясни, че не знаел да е проверяван от контраразузнаването в МВР – „Вътрешна сигурност“. Така гербаджията хитро се измъкна от ситуация в която, ако признае, че е знаел за проверката, щеше да си вкара автогол.

Причината е, че няма директива или законова санкция, според която секретната дирекция да дава обяснения на разследваните, че са…разследвани.

Аргументите са повече от обосновани – ако Терзийски като министър бъде уведомен, че са по петите му за връзки с мафията, той има ресурсите от висотата на поста си да повлияе на проверката, като провали цялото разследване чрез унищожаване на доказателства, например.

Ето как Христо Терзийски излъга за проверката на „Вътрешна сигурност“, публикуваме целия му пост, „правописът“ е запазен:

Явно съм много неудобен за някого в МВР, защото периодично се правят опити името ми да бъде замесено в някакъв скадал. След като се установят фактите, този някой няма достойнството да ми се извини. Не очаквам да се случи и след днешния.

Но тъй като ние дължим отчетност пред българските граждани, искам да заявя, че не ми е известно срещу мен да е правена проверка по време на службата ми в МВР, нито някога съм викан в дирекция „Вътрешна сигурност“, за да ми се снемат обяснения, както изисква законовата процедура.

Няма от какво да се притеснявям през времето на цялата си служба в МВР, напротив – има доста неща, с които бих могъл да се гордея.

И тъй като понастоящем, по волята и с категоричната подкрепа на моите съграждани, съм народен представител, в рамките на коннституционните си правомощия ще продължа да правя всичко по силите си за прекратяване на тази недопустима война между МВР и Прокуратурата.

Това поведение може би задоволява нечие честолюбие, но противопоставянето между институциите, на които Законът вменява противодействието срещу престъпността, е в полза единствено на криминалния контингент и най-вече на лицата, укриващи се от правосъдието.

2 Коментара
  1. караДжандбаз казва

    Мутро-катърът Терзийски имал нещо общо с Магарето?!

  2. Шестак казва

    Много измислена работа. По-добре вашият патрон – Цецо Цветанов – да обясни неговата роля каква е била именно в тази врътка 🙂 И за стикерите да си каже 🙂

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.