НАМЕРИ СЕ НАЧИН: Парламентът маха Гешев само за 2 дни (ВИДЕО)

0 6 981

Свидетели сме на водевил, изигран от неособено добри актьори. Към настоящия момент само Иван Гешев все още си вярва, че е главен прокурор, защото в началото когато Гешев беше инсталиран там, не малко хора бяха заблудени и наистина повярваха, че той е прокурор, че той разбира от право, че той може да бъде лицето на държавна институция. Сценаристите бяха направили препратки към италиански прокурори, които са борци срещу мафията.

Иван Гешев има едно доста плътно сценично присъствие, но вижте разликата между смешния плач вчера и онова хашлашко поведение когато провеждаше акции при Баневи, когато показваше гардеробите им и обещаваше да раздаде справедливост. Това коментира адв. Михаил Екимджиев в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„А сега той е ограден от няколко разтърсващи мъжките сърца колежки, че няколко полицаи са се държали по-грубо с тях. Аз бих нарекъл това водевил с елементи на домашно насилие. Тук има едновременно квазиюридически и квазитеатрален жанр.

Това цели да измести вниманието на публиката не към изчезналите и откраднати 53 млн. за АМ „Хемус“, които можем да предположим, че са отишли при пачките с евро, кюлчетата и Мата Хари, но и проблемът да бъде изнесен в кухнята, в този спор между прокуратурата и ГДБОП.

Реклама

Това е една маневра, показваща разпад на държавността, защото очевидно в България няма кой да разследва престъпленията, защото дори МВР да се опита да направи нещо смислено функциите й стигат дотам да събере доказателства, но след това прокуратурата решава, защото над главния прокурор е само Бог“, допълни адвокатът.

„Това, което може да се направи е да бъде сменен Висшия съдебен съвет, защото само той може да смени Иван Гешев. Държа да подчертая е, че първата стъпка е да бъде разпуснат ВСС. Видяхте как те отказаха и отхвърлиха искането на Янаки Стоилов за отстраняването му, тези хора го избраха. Това може да стане в съответствие с едно решение на Конституционния съд от 2010г.

В него е казано, че когато Конституцията не предвижда предсрочно прекратяване на мандата на Колективен орган, това може да стане със закон, включително когато не е попълнен квотният състав на този Колективен орган. Народното събрание може да разпусне Висшия съдебен съвет. Има начин за два дни да бъде приет закон, с който този проблем да бъде решен“, коментира адв. Екимджиев.

Видеото ТУК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.