ДОБРОЗОРНО: ВСС подпука трима прокурори по „Осемте джуджета“ и рекета на Пепи Еврото

1 3 753

От прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет доброзорно започнаха дисциплинарни производства срещу трима от прокурорите, които са работили по разследването „Осемте джуджета“, в което главен герой е рекетьорът и бивш следовател Петьо Петров – Пепи Еврото.

На мушката са обвинителите Димитър Петров от Специализираната прокуратура, както и Мария Николова и Нели Славова от Софийската районна прокуратура, командировани в Специализираната.

През ноември бившият служебен министърът на правосъдието Иван Демерджиев поиска прокурорската колегия на ВСС да започне дисциплинарни производства срещу тях, а от там му му поставиха срок да предостави всички доказателства и документи, с които разполага по случая.

Реклама

По време на разследването „Осемте джуджета“ бизнесменът Илия Златанов и синът му Явор описваха пред „Антикорупционен фронт“, че са станали жертва на висши представители на прокуратурата и на бившия следовател Петьо Петров в схема за завземане на бизнеса и имуществото им.

Част от ограбеното отиде във видни гербопитеци – например луксозен джип тойота „Секвоя“ бе засечен у дъщерята на шофьора на Мето Илиенски и злощастен министър на МВР при ГЕРБ Младен Маринов – Силвия, уличен във връзки с мафията от десетилетия. Братът на мутрфона от ГЕРБ пък бил личен шофьор на рекетьора Пепи Еврото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.