Свалят имунитета на рекетьора от ГЕРБ Димитър Аврамов, станал депутат от ДПС (щавил бизнесмен за 220 000 лв.)

1 8 127

Специализираната прокуратура предложи на главния прокурор да изготви искане до Народното събрание за разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д.А., (Димитър Аврамов), бивш депутат от ГЕРБ, сега избран за народен представител от ДПС, предаде репортер на Narod.bg.

Депутатът Димитър Аврамов  е подсъдим в Специализирания наказателен съд по дело за търговия с влияние.

Реклама

С определение от 01.12.2021 г., Специализираният наказателен съд спря наказателното производство срещу Димитър Аврамов на основание чл. 25, ал.1, т.3 от НПК, поради придобиването на депутатски имунитет и обстоятелството, че продължаването на наказателното преследване срещу него е възможно само с разрешение на Народното събрание или негово писмено съгласие, съобразно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България.

Съдебното дело се води за това, че Димитър Аврамов (и двама негови помагачи) в периода от 6 юли 2012 г. до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността Тировец в землището на Монтана, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи (и приел сумата от 100 000 лева), за да упражни противозаконно влияние над длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие“ в  Монтана и началника на РУП-МВР в Монтана.

1 Коментар
  1. майната казва

    Вентилаторът, на който Буци се издриска, се завъртя ! Ко праим сеа ? Сега милиардите събирани с пот и сълзи/от народа/ ще влизат в действие за опазване на Хунтата на Буци !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.