Промяна в Narod.bg: Новият министър на околната среда пафка трева (кой е Борислав Сандов?)

1 5 595

Промяната във властта неминуемо донесе и куриози – бъдещият министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който трябва да влезе в правомощия днес в 13 ч. с гласуването на кабинета на Кирил Петков, е фен на марихуаната.

Снимка от близкото минало показва Сандов, захапал масур джойнт, да се наслаждава на иначе забранената от закона цигара.

Въпрос на избор е, стига да не идва напушен на работа, да си върши задълженията и да не се подаде на унаследената от ГЕРБ корупция – марихуаната си негова работа, коментира източник на Narod.bg от средите на новата власт

Борислав Сандов е народен представител в 46-ото и 47-ото Народно събрание, избран от листата на „Демократична България“ (ДБ).

Той е съпредседател на Зеленото движение, което е част от коалицията на ДБ.

Реклама

Сандов е роден в Мадан и е израснал в Родопите. От 20 години живее в София. Сандов е природозащитник, работи като експерт по устойчиво развитие и опазване на климата във водещи неправителствени организации.

Има дългогодишен опит като организатор и говорител на кампании по опазване на околната среда и преход към зелена икономика.

Той е съпредседател на “Зелено движение” и член на председателския съвет на Демократична България. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност география, и е специализирал в направление „Изменение на климата и управление на води”.

Участва активно във всички популярни природозащитни кампании от последните 15 години. Бил е зам.-председател на Студентски съвет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Координатор е за България на Европейската гражданска инициатива за защита на пчелите. Борислав Сандов остава и в историята на съдебната практика в България – заради случай и дела с минния гигант „Асарел Медет“.

Става въпрос за разширяване на дейността на минната компания, против което Сандов се бореше заради опасност от замърсяване на поречието на река Луда Яна и заради фейсбук статус срещу покойния създател на „Асарел Медет“ проф. Лъчезар Цоцорков беше осъден за обида.

1 Коментар
 1. Кака Милка казва

  Тия псевдозагрижени за природата тарикати, зелените, само се примъкват на щатни длъжности, само знаят да плямпат, нищо реално да не правят за опазване на природата и хигиената по градовете и по селата. И да се уреждат на добре платени длъжности. По плодовете ще ги познаете! А всички виждаме какви са им “плодовете“ на българските природозащитници. Само мърсотия и “безплодн, ялови тръни“!
  Вижте какво става по планините. Около Рилския Манастир всичко е потънало в боклуци, никой не пази чистота. Идват с колите , правят си пикници, наплюскват се , напият се , с извинение, се изсерат до поляната на която се се наплюскали и оставят всичките си боклуци и мърсотия по тревата или ги изхвърлят в чистата река наблизо. А още по-гадно е , че идват ужким да се поклонят в манастира, идват с “почтени“ цели. Виждала съм камари боклуци, по половин метър високи с болкуци, които няма кой да събере , нагоре по пътя за пещерата на Свети Иван Рилски. Срам и Позор за българския народ, който ги прави тия поразии. И не пази никаква хигиена извън дома си !!! Същото е и по планината Витоша, обърнаха я на кенеф. Около пътеките се веят пласмасови пликове и всякаки гадни боклуци. Човек да не смее да седне в тревата. Застроиха я Витоша, почти до Бай Кръстьо, тези алчни , ненаяли се мошеници! А лифтовете работят от дъж на вятър. Такава божествена даденост, планината да ти е на 30 мин. от дома и така жестоко да я унищожават?!? Не мога да проумея, къде им изхвърча акъла на тия хора, дето се мислят за българи??? Аз не очаквам “зелените“ природозащитници да събират боклуците, но те трябва да призовават народа, да направят нещо РЕАЛНО за всеобщото доброи за да се запази природата. И ако някой, а те вече са МНОЗИНСТВО, не разбира от добро, да стане по ЗАКОН като в Швейцария. Ако те хванат да замърсяваш, дори и с един фас или празна бутилка , за първи птъ, лека глоба от 1,000 и повече лева, още за първото нарушение! А за второ нарушение още по-голяма глоба и вече задължителен обществен труд във вид на строго изпълнявано наказание от 30 безплатни наказателни работни дни , от по 8 часа, да събират боклуците около магистралите, по парковете планините и навсякъде, където има нужда ! Българина разбира само като му бръкнеш дълбоко в джоба! От добро не разбира.
  От бТВ, се опитват да правят някакви рахитични акции, за да си вдигат прогресивно падащия рейтинг. По веднъж на годината полуформално правят акции за събиране на боклуците в Южния парк, дето е до тяхните студиа. Ама може ли 365 дена да замърсяваме, като абдали и само за един ден да я почистим тази кочина??? Това е акция тип “Пунта Мара“! Иван и Андрей с космонавтски костюми, марка “Поло“, с кислородни апарати, да не се заразят, че кой ще им харчи после паретата, се правят на активисти за 2 часа…
  Къде са “плодовете“ в тази насока на такива като тоя брадясал министър, любител на леката дрога? В думите НЯМА ПЛОДОВЕ! А в ДЕЛАТА!
  Навсякъде по села и градове , всички вече МАСОВО, си изхвърлят строителните и всякакви други битови отпадъци по реки,язовири, езера, ливади, дерета, канавки, кой къде му падне. Обърнаха България в боклуджийска кофа! Оня чеха , много добре ни беше монтирал клозета на картата на мястото на България! А вие му се сърдехте и се пенявехте, защо? Много се беше прав човека, та ние сме СИ Клозета-Нужника на Европа! Изгарят стотици тонове токсични отпадъци и боклуците на Западна Европа по разни топлоцентрали за тия жалки проклети пари. А никой нехае, че жтова трови стотици хиляди българи и много дечица?!?
  Я вижте, за пример и за събуждане, как се пази градска чистота в Швейцария, а и природата им там! Там никъде няма боклуци, дори по планините, навсякъде блести от чистота. Вижте им и пътищата и тротоарите, само за сравнение! А я вижте какво става по софийските крайни квартали. А и не само крайни, и по центъра , на всякъде се търкалят боклуци извън контейнерите, кал, прах, парцали, гнила храна, разпрани обувки, стари куфари, мебели, балтони, модел 1953 г.. А това че тези мърсотии разнасят болести, някой мисли ли от “природозащитниците“ по техните офиси? Все едно живеем в 17 век, ама единствената разликата май е , че сега секи с мобилен телефон в ръка и се пули в него непрекъснато! Навсякъде лъха и вони на гнили боклуци . А контейнерите наслагани на най -видно място, за да ги гледат всички и да им се радват ?!? А и чужденците, като дойдат да ни посетят в “прекрасната“ България и като ги видят и помиришат тия скапани контейнери и така ще ни завидят, че повече никога няма да се върнат пак!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.