ИЗВЪНРЕДНО: КПКОНПИ разследва милионите на Слави Трифонов

4 6 099

Антикорупционната комисия КПКОНПИ ще образува в понеделник пълно данъчно разследване срещу лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, както и срещу още девет депутати от 45-ото и 46-ото Народно събрание, доче Narod.bg.

Причината е, че Слави и хората му не са подали задължителните по закон данъчни декларации при влизането си в парламента, научи „Уикенд“.

Източник от комисията разкри, че председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров вече е разпоредил да се стартира проверка за установяване на имуществото и авоарите на Слави Трифонов и на останалите девет народни избраници, забравили да декларират богатството си.

Проверките са възложени по най-тежкия възможен параграф – Член 108, алинея 6 от Закона за противодействие на корупцията.

Според този член агентите на КП КОНПИ имат право да изискват пълна информация от банките и финансовите институции за 10-годишен период, както и да изследват офшорните сметки на проверяваните и на свързаните с тях лица.

Най-обемиста ще бъде работата по установяването на богатството на Слави Трифонов, който натрупа огромно състояние от шоубизнес и телевизия, преди да влезе в политиката.

Реклама

В обект на разследване ще се превърне и дружеството на Слави Трифонов „Седем осми“, тъй като чрез него гологлавия шоумен е реализирал десетки имотни сделки.

През 2019 г., когато регистрира партията си, Дългия подаде данъчна декларация за имотите си, от която стана ясно, че притежава апетитни имоти за милиони левове в село Кладница (къща в тузарския комплекс „Делта хил“) и в баровските софийски квартали „Бояна“ и „Драгалевци“.

Трифонов се оказа и собственик на имоти във Варна и в курорта Свети Константин и Елена, който обаче е продал през 2014 г. на руската музикална звезда Филип Киркоров. От старата данъчна декларация на Трифонов обаче липсваха банковите му авоари.

Тогава мнозина коментираха, че Дългия се е застраховал срещу бъдещи проверки, като е прехвърлил богатството си на регистрираните в американския щат с офшорна юрисдикция Делауеър дружества „Фулмър ентъртеймънт“ и „Фулмър трейд линкс“.

Близки до Слави Трифонов признаха, че са Дългия е знаел, че трябва да подаде данъчна декларация при влизането си в 45-ото Народно събрание и при излизането си от него, но умишлено не е спазил закона, тъй като не желаел богатството му да става публично известно.

Някои твърдят, че от дългогодишната си успешна кариера като шоумент и от серията успешни концерти в България и зад граница, Трифонов е натрупал състояние от над 40 милиона лева.

4 Коментара
 1. АЯ казва

  Е КАКВО ИМА ДА РАЗСЛЕДВА ЦАЦАРАТУРАТА – ТОЗИ ЧОВЕК НЕ Е БИЛ ПОЛИТИК! ТОЙ СИ ГИ Е ИЗРАБОТИЛ НЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ! зАЩО ТОГАВА НЕ СА БИЛИ АКТИВНИ МИНАЛАТА ГОДИНА, ПО МИНАЛАТА ГОДИНА! ЗАНИМАВАТ СЕ С НЕЩА ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО, НЕ ГИ Е СРАМ! кпкомпи СЕ ИЗДЪРЖА ОТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ – СРАМ, СРАМ, СРАМ!

 2. Борисов-кога? казва

  По време на управлението на Борисов са присвоени няколко десетки милиарда. Г-н Гешев и г-н Цацаров, къде са тези пари?

 3. Здравко Митев казва

  Всичко е документирано и записано,
  за справка виж игрален филм

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.