Синът на „кмето на Симитли” лъсна в нова схема – депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов овладя БФС

2 4 580

Нов скандал хвърли сянка върху принципността на решенията в Българския футболен съюз (БФС). Фактите са следните – бившият вече международен рефер Стефан Апостолов изненадващо стана съдийски наблюдател на мачове в професионалния футбол, а още във втория си наряд бе сложен на двубой от Първа лига („Левски“ – „Ботев“, Пд – 2:0). Дотук нищо учудващо.

Стефан Апостолов е син на кмета на Симитли Апостол Апостолов, дето „спал с Бойко Борисов”, както обяви на всеослушание преди години бизнесменът Методи Бачев, вече покойник, припомня Narod.bg.

Съмненията обаче се пораждат от подробностите около Апостолов, който отново е и депутат от ГЕРБ, благодарение на преференции. Той не присъства в първоначалния списък на БФС на съдийските наблюдатели за сезон 2021/22.

Добавен е там едва преди около месец и половина, т.е. в разгара на първенството. Според в. „24 часа“ – без да е участвал на задължителния предсезонен семинар, след който има тест за всички участници. Което пък от своя страна е в нарушение на конвенцията на УЕФА.

От БФС не реагираха от края на октомври насам на логичните въпроси, които възникнаха около назначаването на Апостолов. А те се подсилват от няколко допълнителни нюанса.

33-годишният депутат изненадващо бе предложен за член на Изпълкома от преизбрания за президент на БФС Борислав Михайлов на конгреса на 12 октомври. При гласуването Апостолов получи най-малко гласове от делегатите (126) и не попадна сред 14-те членове на ръководния орган.

Дали спускането му сред съдийските наблюдатели не е един вид компенсация заради неуспеха с изпълкома, можем само да гадаем. Но първият му наряд бе само 10 дни след конгреса – на мача „Марек“ – „Левски“ (Лом) от Втора лига (22.Х). И както стана дума, още на втория мач той е пратен да наблюдава работата на реферите на най-високо ниво – в Първа лига.

Реклама

А кому е нужно Апостолов да бъде компенсиран?! Версия дава опозиционерът Димитър Бербатов, който вижда във всичко това жест към бащата на Стефан Апостолов – кмета на Симитли Апостол Апостолов, също бивш рефер. Според Бербатов и Стилиян Петров именно Апостолов-старши има важна роля за мобилизирането на гласове в полза на Михайлов преди конгреса на БФС.

„Така Борислав Михайлов явно връща жеста към бащата на Стефан Апостолов – Апостол Апостолов (все още кмет на Симитли), за активната му работа в полза на Михайлов във връзка с извънредния конгрес на БФС преди по-малко от два месеца…

Верен на принципите си, Борислав Михайлов безсрамно демонстрира типичен пример за поредната зависимост. Този път президентът на БФС бе овладян и подчинен от Апостолови от Симитли.

Как иначе да си обясним погазването на устава и наредбите на БФС в тяхна полза?“, написа Бербатов.

Единственият коментар от другата страна засега е от Апостол Апостолов: „Синът ми има пълни права съгласно разпоредбите да бъде делегат към БФС. Знаете, че беше и международен съдия“.

Ако приемем, че Стефан Апостолов има право да бъде наблюдател като бивш рефер в ранглистата на ФИФА, остават висящи въпросите: „Защо е трябвало да бъде вкаран като съдийски наблюдател от вчера за днес, без да е присъствал на семинара? и „Защо това става светкавично след провала му при избора за Изпълком?“

Все неща, които поставят под въпрос уверенията на Михайлов за ново начало в управлението. И навяват мисли за избирателно фаворизиране, което вече няма да се хареса и на подкрепилите президента за пети мандат. А те, да не забравяме, са едва с 11 клуба повече от гласувалите против Борислав Михайлов…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.