Отново! СИК-ДПС-БСП командват в земеделието (ДОКУМЕНТ)

0 3 883

СИК-ДПС-БСП отново командват в Министерството на земеделието, което е най-големият разпределител на европейски пари, които потъват в чекмеджетата на задкулисието, разкри Narod.bg.

Врътката минава през Иван Иванов, излъченият от БСП министър на земеделието, който в миналото е бил управител на клона на СИК в Шумен…

„Назначението на Иван Иванов е недопустимо. Правителството няма право на подобни грешки”, Кристиан Вигенин, 2013, БСП

„Назначението на Иванов за зам.-вътрешен министър е очевидна грешка”, Ангел Найденов, 2013, БСП

Това са две мнения на топ социалисти за Иван Иванов.

Ето и какво смята БСП днес:

„Лъжа е, че Иванов е бил член на СИК”

Социалистите около Корнелия Нинова решиха да издигне точно депутата Иван Валентинов Иванов за министър на земеделието, след като получи ресора при разпределението на структурата в бъдещото правителство с мандат на „Продължаваме промяната”.

Номинацията на пленума е изненадваща, доколкото Иванов не е експерт в областта на селското стопанство, а по време на преговорите за коалиционното споразумение участваше в контактната група на БСП в сектор „Сигурност”.

Иван Иванов е роден през 1975 г., юрист и историк по образование, като дипломата му по право е от Великотърновския университет. Има докторска степен по история от Шуменския университет.

Иванов е бивш общински съветник от БСП в Шумен (2007-2013 г.), а оттогава е депутат в шесто поредно Народно събрание. Той е член на Националния съвет на БСП.

Името му нашумя със скандал през 2013 г., когато той беше номиниран за зам.-министър на вътрешните работи в мандата на Цветлин Йовчев от квотата на БСП.

Само 3 часа след обявяването на назначението му той беше отстранен заради изтеклата информация в медиите за миналото му като бивш управител на клон на групировката СИК в Шумен от 1995 г.

Пред Конституционния съд 48 депутати от БСП настояваха Иванов да бъде възстановен на мястото му като народен представител.

Защитата му пред КС се води от небезизвестния Петър Илиев – юристът, който беше предложен през 2021 г. за правосъден министър и за вътрешен министър в двата последователни неосъществени проектокабинета на ИТН. По това време той работи като адвокат.

Реклама

Тогава Илиев твърди, че Иван Иванов изобщо не знаел за назначението си в МВР, „нямал представа по какъв начин автобиографията му се е озовала в Министерския съвет, не е встъпвал в длъжност, не е подавал оставка и не знае на какво основание и по каква процедура е бил освободен”.

В крайна сметка Конституционният съд отхвърля искането и мандатът на Иванов на депутат остава прекратен.

През 2013 г. от ГЕРБ повдигаха темата за миналото на Иванов в силовата групировка, като тогава Йордан Цонев го защитаваше с твърдението, че „четири месеца е продавал застраховки от СИК“.

В негова защита се обявяваше и кукловодът в БСП Димитър Дъбов:

„Иванов тогава е бил на 20 години, току-що завършил казарма. Обявен е бил конкурс за управител на застрахователно дружество, което и сега съществува, нарича се „Бул инс”, тогава е имало друго име „Секюрити иншуранс къмпани”, работило е по българските закони и продължава да работи така и Иванов е бил управител 4 или 5 месеца, след което е отишъл да следва“.

Тогавашният вътрешен министър Йовчев твърдеше, че не е познавал Иванов и че е приел „политическо назначение, воден от мотивите, че партиите, които подкрепят кабинета, трябва да имат възможност да упражняват контрол върху политиките”.

Освен това

Иван Иванов е завършил Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия, а по-късно е работил като главен юрисконсулт на “Билдинг Строй Експрес” ЕООД, която е регистрирана през 2003 г., със собственик и управител Валентин Иванов – бащата на Иван Иванов.

Фирмата е единствената, печелила поръчки в чужбина за строителство на курортни селища в Белгия, Австрия и на Френската Ривиера. Къщите, които вървят с яхтени пристанища и са в стила на 17 век, се продават на доста заможни клиенти.

Преди това кандидатът за аграрен министър е ръководил офиса на „Воинтех” ЕООД в Шумен.

От БСП отвърнаха на разкритията и вчера излязоха с декларация в защита на червения сикаджия:

Категорично се противопоставяме на опитите да бъде компрометирано името на Иван Иванов, номиниран за министър на земеделието.

Изнесената информация не е вярна, заявяват от БСП. Иван Иванов никога не е бил управител на клон на цитираната групировка. В посоченото в публикациите време е бил студент в СУ „Свети Климент Охридски“.

За да се издържа като студент е продавал застраховки, но това по никакъв начин не го свързва с управление във фирма „Секюрити Иншурънс Къмпани” (SIC) или връзки с организирана престъпност. През годините се е доказал като изключително честен и неподкупен човек, пише в съобщението.

Кога лъже БСП – когато го брани, че е продавал застраховки за СИК, „за да се издържа като студент”, или сега, когато твърди, че никога не е работил за трибуквената структура, избълвала и „капацитета” Бойко Борисов?

И защо „Продължаваме промяната” на Кирил Петков и Асен Василев се поддаде на рекета на Корнелия и нейния кръг, като одобриха сенчест социалист за министър на земеделието, пита Narod.bg?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.