Велислав Минеков поправя „нещастната” заповед на Плевнелиев и гони ГЕРБ от НДК (ДОКУМЕНТ)

1 3 074

Министърът на културата в служебното правителство Велислав Минеков изпълни обещанието си и в 11 ч. дойде в Административната сграда на НДК, където се помещава бандата ГЕРБ, за да връчи писмо, в което предлага на гербопитеците да освободят заеманите от тях 16-и и 17-и етаж.

Реклама

Проф. Минеков увери, че ще им бъде намерено достойно място и е разговарял за това с областния управител на София. „Това е една молба, за нея има правно основание“, обясни Минеков пред журналисти.

„Тези два етажа са заети с една „нещастна заповед“ на Росен Плевнелиев като регионален министър и тази неясна полза, както я определят, е наистина съмнителна“, посочи Минеков.

Той настоя ГЕРБ да освободят етажите, за да може НДК да се върне към нормалната си дейност. Молбата няма императивна стойност, ако не става с молба ще пробваме по закона, уточни Минеков.

1 Коментар
  1. многознайко казва

    Пак не разбрах-чия собственост е сградата??Има ли документи?Там пише кой кой е…Просто се чудя така ли работи администрацията -само сладки приказки.Мисля,че в случая е необходима пунктоалност,а не твърдения за правни аргументи,които не се прадставят.Все пак сте изпълнителна власт,а не бакалия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.